Hvidstensgruppen

Torsdag den 19. september
Pris pr. person kr. 745,-

Hvidstengruppen

På denne spændende tur kommer vi helt tæt på Hvidstengruppens aktiviteter med en lokalhistoriker. Vi går i fodsporene på Marius og Niels Fiil, der stod i spidsen for en gruppe modige mænd, der modtog våben fra luften, som led i modstanden under 2. verdenskrig.

Ved ankomsten møder vi vores lokalguide og herefter kører vi ud til nedkastningsstedet og får fortalt blandt andet om modtagerarbejdet på stedet, distributionen af våben og sprængstof og afsløringen af Hvidstengruppen. En spændende historie om, hvordan Hvidstengruppen modtog bl.a. våben, ammunition og sprængstoffer til modstandskampene og den barske historie om, hvordan Hvidstengruppen blev afsløret af en stikker.

Turen forsætter til Hvidsten kro, hvor vi nyder kroens berømte æggekage. Vi hører om kroens flere hundredårige historie, der går helt tilbage til år 1634. Kroen historie har en så prominent historisk skikkelse som Steen Steensen Blicher viklet ind i sin historie.

Vi hører mere om Hvidstengruppen, som var en af de mest kendte modstandsgrupper under den tyske besættelse af Danmark med kroejer Marius Fiil som leder og flere af hans børn og svigerbørn som medlemmer. Den var særdeles aktiv i april-maj 1943 og var en medvirkende årsag til den optrapning af modstandskampen, der fandt sted hen over sommeren 1943. Gruppen blev afsløret og arresteret af Gestapo i marts 1944, hvad der i juni 1944 førte til henrettelsen af otte af gruppens 14 medlemmer. Siden har gruppen haft ikonisk status i den danske modstandskamp.

Efter frokost er der tid til en tur på museet om Hvidstengruppen og en tur i mindelunden, hvor vi besøger mindestenen for de modstandsfolk, der mistede livet under kampen for et frit Danmark.

Herefter kører vi tilbage til vores hjembyer, og undervejs nyder vi kaffe og kage i bussen.

Pris og info


Pris pr. person

Kr. 745,-

Rejsen indeholder

  • Kørsel i 4-stjernet bus
  • Fortælling med lokalguide
  • Frokost – æggekage
  • Eftermiddagskaffe og kage
  • Rejseleder


Opsamling

Kl. 07.00 – Nyborg Banegård

Kl. 07.30 – Odense, Parkering Syd, Søndre Hospitalsvej 6

Kl. 08.20 – Afk. 58 B, v/Middelfart rasteplads

Kl. 08.40 – Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej

Kl. 09.30 – Horsens Lund, Q8, Vrøndingvej afk. 56

Hjemkomst ca. kl. 18.30 (Nyborg)

Ønskes regning pr. post tillægges et gebyr på 50 kr.