Budapest – Donaus perle

Afrejse 30. juli

8 dages busrejse - pris pr. pers. fra kr. 6.695,-

Budapest - Donaus perle

På denne rejse skal vi opleve en af de smukkeste byer i verden, nemlig Budapest. Byen bliver adskilt i Buda og Pest af Donaufloden. I Buda finder vi den gamle bydel, som absolut er et »must«, når man er i Ungarn. Kongeslottet, Matthias kirken samt forskellige museer som Nationalgalleriet finder vi netop på denne side. På Pest-siden ligger det dynamiske centrum med teatre, cafeer og smarte modebutikker.

Under vores ophold i en af Europas mest populære storbyer skal vi på byrundtur på begge sider af floden samt opleve en rigtig folkloreaften med levende sigøjnermusik og folkedans. Vi tager også en tur på den ungarske prærie, Puszta’en, hvor vi skal se de ungarske csikos (cowboys) vise deres ridekunst. Rejsen slutter med en sejltur på Donau, hvor vi nyder en dejlig middag.

Dag 1
Afrejse i bus fra Danmark og sent på dagen ankommer vi til vores overnatningshotel syd for Fulda, hvor vi spiser middag.

Dag 2
Vi kører ned gennem Tyskland og vi stopper i Passau omkring frokost. Herfra fortsætter vi gennem Østrig mod Ungarn og vi ankommer til Györ sidst på eftermiddagen. Efter indkvartering på vores hotel, bliver der tid til afslapning inden vi spiser fælles middag på hotellet.

Dag 3
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Centraleuropas største sø, Balatonsøen.

Herfra kører vi til den maleriske Tihany halvø og den populære kurby Balatonfüred, som i årtier har tiltrukket tusindvis af turister. Halvøen deler søen i to og har været beboet i over tusind år. Her levede benediktinerordenens munke og eremitter i grotter, der blev hugget ud i den vulkanske klippe, som kan besøges.

Vi nyder dagen ved søen og sidst på eftermiddagen kører vi til Ungarns hovedstad, Budapest, som er blevet ødelagt intet mindre end 31 gange i den lange historie. Vi kører direkte til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Der bliver tid til afslapning, inden vi skal til en folkloreaften med levende sigøjnermusik og folkedans samt middag.

Dag 4
Vi starter dagen med at køre til Gellért-højen, hvorfra vi nyder udsigten udover Budapest. Vores byrundtur starter herfra, og ser bl.a. Pest-siden med den store markedshal, gågaden med de mondæne butikker samt pladsen Vörösmartytér med det berømte konditori Gertbeaud.

Efter frokost på egen hånd fortsætter vi med næste del af vores byrundtur. Vi skal se Buda-siden med kongepaladset, den ældste og smukkeste af byens broer, Kædebroen samt den gamle by.

Dag 5
Dagens udflugt går til Puszta’en, også kaldet for den ungarske prærie. Pusztaen har haft stor betydning for Ungarns udvikling og historie.

Vi får serveret en dejlig frokost og vi oplever det imponerende hesteshow med lokale csikos inden vi kører tilbage til Budapest. Resten af dagen til oplevelser på egen hånd.

Dag 6
Dagen er til oplevelser på egen hånd.

Sidst på eftermiddagen mødes vi for at køre ned til Donau, som er floden, der adskiller Buda fra Pest. Her skal vi på en flot sejltur på Donau og vi skal samtidig nyde en dejlig middag om bord.

Dag 7
Efter morgenmaden forlader vi Budapest og kører gennem Slovakiet, forbi Prag og Dresden til vores overnatningshotel omkring Leipzig. Fælles middag på hotellet.

Dag 8
Vi begynder hjemturen og efter et kort ophold ved grænsen, ankommer vi til Danmark sidst på dagen.

Posted in Busrejser, Inspiration, Kulturejser, Storbyer, Ungarn and tagged , , , , , , .