Gastronomi og ædle vine er det gennemgående tema på denne rejse gennem nogle af Frankrigs mest berømte vindistrikter - fra Champagne til Chablis, Bourgogne og Lorraine.
Den anderledes Lorrainevin, den charmerende Chablis, den friske beaujolais og den lette Champagne. Blot navnene på disse berømte dråber kan få enhver vinelsker til at slikke sig om munden. Men på rejsen gennem det nordøstlige Frankrigs perlerække af vin- og champagnedistrikter bliver der mulighed for mere end et drømmende slik om munden. Vi skal nemlig se, hvor og hvordan vinen dyrkes, vi skal uddybe vores viden om vin, og ikke mindst skal vi smage på vin.
Rejsen fører os gennem distrikterne Champagne, Bourgogne, Macon, Beaujolais og Lorraine, og naturligvis bliver de ædle dråber akkompagneret af gode måltider tilberedt på første-klasses råvarer. Dette hjørne af Frankrig er nemlig ud over sin vin også verdenskendt for sine høje gastronomiske standart.