Anholt – Naturperlen i Kattegat

Afrejse den 09. august
UDSOLGT

Anholt – Naturperlen i Kattegat

Anholt er en naturperle, og på vores rejse til øen midt i Kattegat vil vi opleve noget ganske særligt. Her er der mulighed for at gå en tur i Ørkenen, Nordeuropas største lavhede, som er et af de mest særprægede naturområder i Danmark.

Der bor ca. 150 personer på Anholt, de har tilpasset sig ø-livets forhold, og samfundet fungerer, som det har gjort i generationer. De klarer sig selv, og øen har bl.a. egen skole, læge og præst samt eget posthus.

Mest af alt er Anholt nok kendt for sit ørkenområde, der dækker omkring 80% af øens areal og dermed gør det til Nordeuropas største ørkenområde. Det er flad, hævet havbund, og ørkenen har aldrig været pløjet. Øen har samme topografi og udseende, som da isen smeltede for 10.000 år siden. Ørkenen udgøres hovedsageligt af en strandvoldsslette med grovsandede klitter på op til 24 m og fintsandede klitter langs kysterne.

Dag 1
Efter opsamling kører vi op gennem Jylland til Grenå. Ved ankomsten går vi om bord på færgen, og sejlturen til Anholt tager ca. 3 timer. Anholt er en naturperle med Ørkenen og Nordeuropas største lavhede – et af de mest særprægede naturområder i Danmark.

Om bord på færgen nyder vi vores medbragte sandwich, mens vi sejler forbi Anholt Havmøllepark, som blev indviet i 2014 og består af 111 havmøller.

Vores overnatningssted ligger lige ved havnen, og ved ankomsten går vi til Pakhuset Anholt og bliver modtaget af Anja, som byder os velkommen. Her får vi anvist vores værelser, og efter indkvartering er der mulighed for at gå en lille tur i området og på havnen.

Vi mødes til fælles middag, som nydes på et hyggeligt spisested tæt ved Pakhuset.

Dag 2
Efter en dejlig nat mødes vi til fælles morgenmad. Herefter går vi samlet hen til Anholt Gin. Vi hører historien om øens gin og om de mange enebær og plukkere, og selvfølgelig smager vi på herlighederne: Den lokale gin, som er produceret på friske enebær fra Anholt.

Om eftermiddagen mødes vi med vores lokale guide til en rundtur til fods, og der beregnes en tur på ca. 2-3 timer. Vi hører bl.a. om Anholts historie og om livet på Danmarks mest isolerede ø. Her finder vi en storslået natur, og fra øens to ”bjerge” kan vi opleve en flot udsigt, hvis vejret tillader det.

Der er mulighed for at leje cykler og tage en tur rundt på øen.

På et hyggeligt spisested tæt ved Pakhuset nydes en dejlig middag.

Dag 3
Vi nyder vores morgenmad, og herefter er der mulighed for at gå rundt til oplevelser på egen hånd. Først på eftermiddagen går vi samlet ned til færgen, som sejler kl. 16.00. Vi bærer bagagen om bord, og på den 3 timer lange sejltur nyder vi vores medbragte sandwich om bord på færgen.

Ved ankomsten til Grenå venter vores bus, og med oplevelser i bagagen begynder hjemturen, og vi ankommer til vores hjembyer først på aftenen.

Pakhuset Anholt Vi bor på Pakhuset Anholt, der ligger ca. 150 m fra havnen og tæt på en af Danmarks flotteste strande. Overnatningsstedet har pæne værelser i forskellige kategorier. Der findes fælles opholdsstue med tv, fælleskøkken samt terrasse.

Værelser på Pakhuset Anholt (med i prisen):
Adgang via trapper til syv værelser uden eget bad/toilet men med tre fælles badeværelser.

Tillæg
To moderne værelser med eget bad/toilet og egen indgang.

Seks værelser med eget bad/toilet, egen indgang samt terrasse mod marinaen.

OBS! Bemærk
Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede.
Vi bringer selv vores bagage til og fra færgen. Alle oplevelser på øen foregår til fods.

Pris og info


Pris pr. person

Kr. 3.995,-     I delt dobbeltværelse

Kr.    695,-     Tillæg for eneværelse

Kr.      50,-      Fast busplads

Kr.      95,-      Ekspeditionsgebyr

Afbestillingsforsikring 8 % af rejsens pris

Tillæg pr. person:

Kr. 250,-      Værelse med bad/toilet (udsolgt)

Kr. 350,-       Værelse med bad/toilet          + udsigt

Kr. 1.000,-    Enkeltværelse med bad/toilet

Kr. 1.500,-     Enkeltværelse med bad/toilet + udsigt


Rejsen indeholder

  • Buskørsel
  • Færge Anholt t/r
  • 2 x overnatning
  • 2 x morgenmad
  • 2 x middag
  • 2 x sandwich
  • 1 x gåtur på Anholt
  • 1 x besøg på Anholt Gin
  • Dansk rejseleder


Opsamling

Kl. 08.00 – Nyborg Banegård

Kl. 08.30 – Odense, Parkering Syd, Sdr. Hospitalsvej 6

Kl. 09.15 – Fredericia Banegård

Kl. 08.00 – Afk. 70 Rødekro v/McDonald’s

Kl. 10.00 – Afk. 59 v/Vejle Transportcenter

Kl. 10.20 – Afk. 56 Horsens Lund v/Q8

Ønskes der andet opsamling – kontakt GIBA Travel

Diverse

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og opsamlingstiden.