Sri Lanka

Afrejse den 24. november
SALGET ER LUKKET

Sri Lanka

Bjergtagende landskaber, te plantager, jungle, kulturel rigdom, templer og helligdomme, nationalparker, et uovertruffet dyreliv, en charmerende og venlig befolkning og gastronomisk mekka fyldt med eksotiske krydderier – Sri Lanka har det hele – ikke så underligt at tidligere søfarerne kaldte øen for den smukkeste ø i verden.

Du kommer på safari, ser elefanter i deres naturlige miljø og på elefant børnehjem, opleve flere seværdigheder fra Unescos Verdensarvsliste, du skal bestige både Sigiriya og Mihintale klippen, se fantastiske Templer og Dagobaer, mulighed for cykeltur langs rismarker og gennem små landsbyer – oplevelserne står i kø.

Dag 1 og 2
Fly fra Kastrup & Billund med ankomst i Colombo.
Efter bagage, pas og visum formaliteter, er der tid til at veksle til den lokale møntenhed, Srilankansk Rupee (100 LKR = ca. 2 DKR), inden der køres til Anuradhapura og vores hotel for en afslappende eftermiddag.

Tilbud dag 2
Om eftermiddagen, udflugt/safari Wilpattu National Park, min. 4 deltagere.
Pris pr. person 600 dkr. (skal reserveres hjemmefra).
Overnatning og middag i Anuradhapura.

Dag 3
Om formiddagen ser vi nærmere på Anuradhapura, Sri Lankas gamle hovedstad, som kan dateres tilbage det 5. årh. f.Kr. I og omkring Anuradhapura ses et utal af Dagobaer, den ene mere imponerende end den anden (en Dagoba er en kuppelformet struktur, Stupa, der er bygget over relikvier, som man påstår stammer fra Gautame Buddha eller fra buddhistiske helgener).

Vi besøger det hellige træ Sri Maha Bodhi, som siges at være mere end 2.000 år gammelt og er et af de ældste træer i verden. Det anses som helligt af buddhismen, idet det antages at være en aflægger af træet Buddha sad under, da han fik sin åbenbaring. Vi udforsker templerne og de religiøse steder, bl.a. Kobberpaladset, et fantastisk palads med hele 9 etager.

Eftermiddag til fri disposition. Middag og overnatning.

Dag 4
Om formiddagen besøges Mihintale og et af de vigtigste buddhistiske templer Raja Maha og naturen omkring. Og selvfølgelig skal også den hellige klippe i Mihintale bestiges – strabadserende, men indsatsen er det værd – udsigten over Anuradhapura er helt uovertruffen. Det var her på toppen at buddhismen for første gang blev introduceret til Sri Lanka.

Eftermiddag til fri disposition. Middag og overnatning.

Dag 5
Efter morgenmaden check-ud fra hotellet – vi bevæger os til Dambulla.
Undervejs venter et utal af oplevelser – vi ser bønderne arbejde i rismarkerne, ser dem arbejde med vandbøfler som trækkraft, og er vi heldige ser vi hvorledes bønderne tapper saften ”jaggery” i toppen af de op til 10-15 meter høje palmetræer – her bruges ikke en lift eller stige til at komme op, nej man klatre derop, og for at spare tid ”går man på line” over i nabotræet for at tappe videre, imponerende.

Om eftermiddagen besøges Dambulla Cave Temple – endnu et på Unescos Verdensarvsliste. Et skattekammer af fantastiske hule malerier, skulpturer m.m. i alt mere end 150 statuer og vægmalerier der fortæller historien om Sri Lanka og Buddha.

Tilbud dag 5
Grib chancen for en helt unik oplevelse – på Mountain Bike langs kanaler og rismarker til Dambulla Cave Temple, cirka 10-12 km.
Pris pr. person 150 dkr. inkl. hjelm (skal reserveres hjemmefra).
Middag og overnatning i Dambulla.

Dag 6
Meget tidligt, før solen står op, kører vi til Sigiriya Rock, også kendt som Løve Klippen. Stedet tager dig tilbage i tiden til det gamle Sri Lanka, og giver dig muligheden for at se et af landets mest imponerende historiske steder. Stedet er dateret helt tilbage til det gamle kongerige Sigiriya. Man går rundt i smukke haver med omkring liggende små søer og fortsætter man gennem haverne fører stien op til en stejl trappe, som igen fører videre op til Løveporten og fortsætter helt op til toppen, hvor man imponeres over udsigten og ruinerne af det engang så fantastiske palads.

Tilbage til hotellet til en dejlig morgenmad efter en morgen fyldt oplevelser, spektakulær natur og eventyr. Resten af dagen til fri disposition.

Tilbud dag 6
Om eftermiddagen, udflugt/safari Kaudulla National Park, min. 4 deltagere.
Pris pr. person 600 dkr. (skal reserveres hjemmefra).
Middag og overnatning i Dambulla.

Dag 7
Efter morgenmaden check-ud fra hotellet – vi bevæger os mod Kandy.
Undervejs gør vi holdt ved Spice Garden – et ikke helt almindeligt krydderi have – nærmere en urtehave proppet med en række planter, hvoraf der udvindes forskellige former for naturmedicin – tro mig, har prøvet en del af disse, de virker.
Udover en kyndig og informativ introduktion til disse planter og deres virkning, skal vi her nyde en dejlig frokost, og har man lyst, også en gang massage af skuldre.
Efter en god frokost og massage fortsættes med bus til Kandy og Suisse Hotel – middag og overnatning.

Dag 8
Efter en dejlig morgenmad besøges den Royale Have i Kandy.
Kandy var regeringsby frem til starten af 18-hundrede tallet hvor briterne overtog magten og gjorde byen til en handels og administrativt centrum for øen.
Det britiske styre omdannede i 1864 Haven til en botanisk have – haven imponerer med mere en 6000 forskellige arter.
Herefter skal det lokale marked aflægges et visit – her kan man med fordel bl.a. købe økologiske vaniljestænger. Efter besøget kikker vi et smut forbi juveleren for at kaste et blik på de mange ædelstene Sri Lanka kan fremvise – måske Blå eller Lyserød Safir frister.

Sidst på eftermiddagen skal vi overvære spektakulær srilankansk dans krydret med lokal musik og ildslugende akrobater og senere en ceremoni i Temple of Tooth  – templet der siges at have én af Buddhs’s visdomstænder, som på mærkværdigvis pludselig dukkede op i slutningen af det 16. århundrede. Middag og overnatning.

Dag 9
Efter morgenmaden forlader vi Kandy og sætter kurs mod Nuwaraeliya, eller Little England som byen også kaldes – en tur gennem The-plantager og betagende natur. Målet er Grand Hotel, hvor vi skal nyde en overdådig High Tea med lækre finger-foods og noget af den bedste te i verden. Rendyrket britisk idyl. Eftermiddagen til fri disposition.
Middag og overnatning, Nuwaraeliya.

Dag 10
Formiddagen til fri disposition.

Tilbud dag 10
Start dagen tidligt – ta’ på vandretur til Worlds End Cliff og Bakers Waterfall, en tur på små 8-9 km (gode vandresko og en god kondition). Parken blev udråbt til National Park i 1969.
National Parken er hjemsted for endeløse arter af planter, dyr og ikke mindst fugle.
I de tidlige morgentimer kan man være heldig og spotte leoparder.
Pris pr. person 600 dkr. (skal reserveres hjemmefra).

Om eftermiddag fortsætter vi på en af de smukkeste og mest spektakulære tog rejser i verden – toget fra Nanu Oya til Haputale. Middag og overnatning.

Dag 11
Efter morgenmaden, check-ud fra hotellet.
Vi skal i Tuk-Tuk køre gennem Sir Lipton’s The plantager, anlagt tilbage i 1890, besøge fabrikken og smage på teen. Herfra videre til Nine Arch Bridge og byen Ella, hvor vi nyder en god frokost.
Vi fortsætter til Yala National Park og vores overnatning i Big Camp – luksus telte med rigtige senge, eget bad og toilet.
BBQ omkring bålet og overnatning Big Camp, Yala National Park.

Dag 12
Tidlig morgenmad og 1/1-dags safari i Yala National, som anses som en af de bedste National Parken i Asien for at spotte Leoparder, Dovendyr, Elefanter, Krokodiller, Bjørn, Aber, Bøfler, Fugle og meget meget mere.  Efter en spændende safari, tilbage til vores camp.
BBQ og overnatning Safari Camp.

Dag 13
Morgenmad og check-ud inden vi forsætter til Bentota og vores hotel Pandanus Beach Resort. Undervejs gør vi holdt ved et Elefant Børnehjem, hvor man tager sig af ”forældreløse” eller tilskadekomne unge elefanter. Et fantastisk skue når op mod 40- 50 elefanter flokkes om at komme først frem til sutteflaskerne.

Middag og overnatning på Pandanus Beach Resort.

Dag 14
Vi skal besøge Galle & Galle Fort – en vigtig havneby gennem århundrede.
Fortet (noget mindre dengang) blev tilbage i 1505 anlagt af portugiserne, men efter et slag i 1658 overtog hollænderne fortet og ombyggede det, som det tager ud i dag.
Vi går en tur indenfor murerne, ser fyrtårnet, de gamle bastioner og den hollandske kirke, inden vi med udsigt over Det Indiske Ocean nyder en frokost på Rampart Hotel.
Eftermiddagen til fri disposition.
Middag og overnatning på Pandanus Beach Resort.

Dag 15
Formiddagen til fri disposition.

Tilbud – vælg mellem

 • Det srilankanske køkken – pris pr. person 150 dkr.
 • Besøg centeret for havskildpadder – pris pr. person 150 dkr.
 • Madhu River Safari – pris pr. person 150 dkr.
  (alle ture skal bestilles hjemmefra)

Midt på eftermiddagen check-ud og til Negombo og vores sidste stop – undervejs byrundtur i Colombo. Middag og overnatning.

Dag 16
Tidlig afg. fra hotellet – morgenmadspakke fra hotellet. Fly til Danmark
Hjemkomst sidst på eftermiddagen/først på aftenen.

Pris og info


Pris pr. person – I delt dobbeltværelse

Kr. 23.995,-    Abonnent

Kr. 25.495,-    Ikke abonnent

Kr.  5.995,-     Tillæg for eneværelse

Kr.      95,-       Ekspeditionsgebyr

Afbestillingsforsikring 8 % af rejsens pris

Rejsen indeholder

 • Fly Billund/Kastrup – Sri Lanka t/r på økonomiklasse.
 • Mad ombord på flyvningen.
 • 8 kg håndbagage.
 • 30 kg bagage.
 • Ophold med ½-pension på 4* hoteller jf. program.
 • Plus 4 x frokost.
 • 2 fl. x ½ liter vand dagligt.
 • Udflugter, entre og transporter jf. program.
 • Safari i Yala Natl. Park.
 • Dansk guide hele vejen fra Danmark.
 • Assistance v/lokal guide.
 • Drikkepenge til lokal guide & chauffør.


Diverse

GIBA Travel forbeholder sig retten til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og flytider samt flyselskab.

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer af nogen art.
 • Visum (50US$) – ansøgning og betaling forgår online www.eta.gov.lk/slvisa
 • GIBA Travel kan hjælpe med at søge visum. Det koster 950 kr. i servicegebyr (ekskl. visum).
 • Tillægs udflugter (options).
 • Drikkevarer udover 2×50 cl vand dagligt


Pas og visum
Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejse.

Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

Der er visumpligt til Sri Lanka. Prisen er 50 amerikanske dollars. Et turistvisum er gyldigt i maks. 30 dage. Visum søges online via hjemmesiden www.eta.gov.lk, som efterfølgende kvitterer med en bekræftelse og et reference nummer efter gennemfør og godkendt ansøgning. Denne bekræftelse samt reference nummer skal printes ud og fremvises ved ankomst til Sri Lanka sammen med flybilletten. Bliver du ikke godkendt, kan du ikke komme ind i landet. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og GIBA Travel kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen.

For mere information, se Udenrigsministeriets hjemmeside.

I samarbejde med Avisfordele.dk