Korsika – skønhedens ø

Afrejse den 28. september
8 dages flyrejse – pris pr. person fra kr. 13.595,-

Korsika – skønhedens ø

Midt i det glitrende, blå Middelhav ligger Korsika med sin vilde natur, bjerge med evig sne på toppen, maleriske landsbyer, hvor livet går sin stille gang, hyrder, der krydser vejene med store flokke af geder og får, vældige områder dækket af den uigennemtrængelige og stærkt duftende maki og ikke mindst øens ældgamle, særprægede kultur.

Alt dette – og meget mere – har Korsika at byde på, og vi skal opleve det hele med vores rejseleder, der vil fortælle om øens særlige historie, kultur og gastronomi under vores mange spændende udflugter rundt på øen.

Dag 1
Med afrejse omkring frokost fra Billund / Kastrup og med mellemlanding lander vi i Bastia først på aftenen. Ved ankomsten kører vi direkte til Calvi. Her indkvarteres vi på vores hotel, hvorefter vi går til restauranten til fælles middag.

Dag 2
Formiddagens udflugt tilbringer vi i vores værtsby Calvi, hvor vi tager på en rundtur i byen. Vi besøger bl.a. Citadellet, som beskyttede byen mod fjenderne, og vi ser, hvor Christoffer Columbus blev født. Midt på eftermiddagen kører vi ud til bjergene bag Ile Rousse. Vi besøger en af områdets vingårde, hvor vi smager på herlighederne, inden vi kører til Sant Antonino, som er den ældste landsby på øen og stadig er beboet. Byen ligger i 900 meters højde, og herfra er der en fantastisk udsigt over området. Landsbyen er for tredje år i træk kåret som Frankrigs smukkeste landsby. Retur sidst på dagen til vores hotel – middag på egen hånd.

Dag 3
Efter morgenmaden kører vi sydpå ad kysten på vestsiden og passerer små, smukke havnebyer, der er præget af turister og lystsejlere. Først passerer vi Cargèse og Les Calanche, som er vores vejs flotteste stykke med de bemærkelsesværdige rødlige klippeformationer, der udgør et næsten måneagtigt landskab, hvis lige næppe findes andre steder i Europa. Til frokost gør vi stop ved Porto, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel tæt på Korsikas hovedstad, Ajaccio. Efter indkvartering vil der være tid til at se sig omkring inden fælles middag.

Dag 4
Vi skal i dag se nærmere på Ajaccio. Byen er præget af sine mange minder om kejser Napoleon, og vi skal naturligvis se Bonapartes hus, hvor han siges at være født, men ingen er helt sikre. Der vil være tid til at se sig omkring – frokost på egen hånd. Først på eftermiddagen mødes vi igen til en rundtur med bus, hvor vi bl.a. ser Napoleon-grotten og kører langs kysten ud til Ponte de la Parata med det flot beliggende tårn, der blev bygget i 1608. Herfra er der en panoramisk udsigt, bl.a. til de nærliggende “Blodrøde Øer”, som ligger i den nordlige del af Ajaccio-bugten.

Dag 5
Dagens udflugt går ind i landet, hvor vi bl.a. skal se Prunelli-kløften, den kunstige sø Tolla samt Zipitoli-skoven. Undervejs skal vi spise en typisk korsikansk frokost med nogle af øens mange specialiteter som fx deres berømte skinke og vinen, øens flydende solskin – en del af øens identitet og fra gammel tid dens vigtigste enkeltprodukt.

Dag 6
Dagens udflugt går til den sydlige del af Korsika. Først kører vi til byen Propriano, som ligger smukt placeret ved en bugt i et naturskønt område med vidtstrakte strande. Turen fortsætter til byen Bonifacio, som næsten er indbegrebet af Korsika. Den er øens smukkeste by. Vi tager det lille turisttog op til byen, og her er der mulighed for at spise frokost på egen hånd på en af de små italiensk inspirerede restauranter på havnen. Retur til vores hotel sidst på dagen – fælles middag.

Dag 7
Efter morgenmaden forlader vi hotellet for at køre til Bastia. Undervejs kører vi tværs over øen og via bjergene, den frodige natur med høje bjerge og dybe dale. Vi ankommer til Korsikas gamle hovedstad Corté, en af øens få byer, som ikke ligger ved en havn. Vi tager det lille turisttog op til den gamle bydel, som siges at være øens sjæl. På egen hånd er der mulighed for at besøge byens eget Citadel med en fantastisk panoramaudsigt og en tur i de små gader. Først på eftermiddagen forlader vi byen for at køre til Bastia, hvor vi indkvarteres – fælles middag.

Dag 8
Efter morgenmaden er dagen til oplevelser på egen hånd i Bastia. Byens centrum er kompakt og kan nemt udforskes til fods. Fx en tur på Place St.-Nicolas, en stor plads omgivet af træer, der ligger ud til byens færgehavn. Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver sidst på dagen. Ankomst i Kastrup omkring midnat.

Pris og info


Pris pr. person – I delt dobbeltværelse

Kr. 13.595,-    Abonnent

Kr. 14.995,-    Ikke abonnent

Kr.  2.395,-    Tillæg for eneværelse

Kr.      95,-      Ekspeditionsgebyr

Afbestillingsforsikring 8 % af rejsens pris

Rejsen indeholder

 • Fly Billund / København – Bastia t/r
 • Bus til transfer og udflugter
 • 7 x overnatning med morgenmad
 • 5 x middage
 • 1 x frokost
 • 1 x byrundtur Ajaccio
 • 1 x byrundtur Calvi
 • 1 x vinbesøg
 • 1 x tur til Bonifacio og Sarténe
 • 1 x tur til Porto og Sagone
 • 2 x turisttog
 • Alle udflugter iflg. program
 • Dansk rejseleder


Diverse

GIBA Travel forbeholder sig retten til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og flytider samt flyselskab.

I samarbejde med Avisfordele.dk