Frederik 10. – Konge af i morgen

Onsdag den 04. september
Pris pr. person fra kr. 945,-

Frederik 10. – Konge af i morgen

På Amalienborg museet markeres det historiske tronskifte med en særudstilling ”Frederik 10 – Konge af i morgen”.

Udstillingen fortæller om de begivenheder og beslutninger, der har været med til at forme Kongens liv og person. Her vises mange portrætter af Kongen og hans familie, hans gallauniform fra søværnet og den tunge bjælke Maren, som Hans Majestæt skulle grave sig ud under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen. Desuden bliver det mulighed for at se H.M. Dronning Marys brudekjole samt særlige genstande, som Kongens første skoletaske og hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland.

Udstillingen er på Amalienborg museet i Christian VIII’s Palæ, samme palæ, hvor Kongen som kronprins havde sin egen lejlighed frem til brylluppet i 2004, og som ligger direkte over for Frederik VIII’s Palæ, som i dag er Kongeparrets hjem i København.

Ved ankomsten til København starter vi med at se udstillingen på Amalienborg og efter fælles frokost kører vi gennem Københavns gader og ankommer til en af byens berømte bygninger, nemlig Det kongelige bibliotek med sin udbygning, Den sorte Diamant, på Christians Brygge og som blev indviet i september 1999. Vores tur går gennem den flotte oprindelige biblioteksbygning Holm fra 1906, den spændende tilbygning samt det gamle bogmagasin Danske Sal. Her findes et skatkammer af kulturelle oplevelser og historie og biblioteket er ikke kun et sted for bøger, men rummer rige samlinger af kulturelle værdier, der afspejler brede europæiske lærdoms- og kulturtraditioner tilbage til oldtid og middelalder.

Efter en oplevelsesrig dag kører vi retur til vores hjembyer.

Ikke velegnet for gangbesværet

Pris og info


Pris pr. person

Abonnent – kr. 945,-

Ikke abonnent – kr. 1.050,-

Rejsen indeholder

  • Bustransport tur/retur
  • Moms og broafgift
  • Morgenkaffe
  • Entré og rundvisning Kongelig bibliotek
  • Entré til udstillingen på Amalienborg
  • Frokost
  • Eftermiddagskaffe + småkage
  • Rejseleder


Opsamling

Kl. 07.00 – Afk. 58 B, Middelfart, rasteplads

Kl. 07.45 – Odense, Parkering Syd, Sdr Hospitalsvej

Kl. 08.15 – Nyborg Banegård

Hjemkomst ca. kl. 18.30 (Middelfart)


Diverse

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og opsamlingstiden.


Ønskes regningen pr. post tillægges et gebyr på 50 kr.

I samarbejde med Avisfordele.dk