Flodkrydstogt ved Venedig

Afrejse den 25. oktober

5 dages skibsrejse - pris fra kr. 10.695,-

Flodkrydstogt ved Venedig

Dette krydstogt til Venedig, gondolernes by, byder på nogle af verdens smukkeste og største arkitektoniske perler. I Venedig er gader, busser og metro byttet ud med kanaler, gondoler og broer, og som besøgende i Venedig bevæger vi os enten til fods eller til vands.

Vi kommer rundt i de kendte gader og de ukendte gyder og ser byens eneste og storslåede piazza, Markuspladsen samt pladsens berømte kirke, San Marco. Også øen Murano med sin udsøgte glaskunst og Venedigs mindre kendte jødiske bydel skal vi besøge på denne unikke rejse.

Under vores ophold bor vi på krydstogtskibet MS Michelangelo, som lægger til kaj i gåafstand fra Markuspladsen. Derfor er der masser af muligheder for at gå på opdagelse i Venedig, eller man kan følges med vores rejseleder rundt i byen.

Dag 1
Vi flyver fra Billund/Kastrup til Venedig med en mellemlanding undervejs. Ved ankomsten tager vi vandvejen til lagunebyen og allerede her oplever vi Venedigs særlige kendetegn, når vi ankommer til byen. Skibet venter på os og vi bliver indkvarteret i vores kabiner og herefter er det muligt at besigtige skibet inden rejsens første middag i skibets stemningsfulde restaurant. Skibet bliver i Venedig og der er mulighed for at opleve det første indtryk af byen på egen hånd.

Dag 2
Morgenmaden nydes om bord og formiddagen bruges på en byrundtur til fods i Venedig. Vi tager på en klassisk rundtur i de kendte, som ukendte dele af Venedig. Blandt andet besøger vi byens eneste piazza, Markuspladsen, som til gengæld er en af verdens smukkeste og mest berømte pladser. Her finder vi ud over duer og turister i hobetal også den vidunderlige Markuskirke, som vi får mulighed for at besøge. Over Rialtobroen, som fører os over Canal Grande, går vi direkte ind i hjertet af Venedig.

Frokosten nyder vi om bord og om eftermiddagen sejler skibet en lille tur til den nordlige deal af lagunen til øen Mazzorbo. Øen er forbundet med en lille træbro med den herlige ø Burano med de skønne farvestrålende huse. Og herfra kan vi gå over broen til øen, som har en helt karakteristisk arkitektur med huse i mange stærke farver og bygninger, som spejler sig i kanalerne. Her finder vi »fiskerkonerne«, som får tiden til at gå med at lave de traditionelle kniplinger, vi finder rundt om i hele Venedig.

Retur til skiber nyder vi en dejlige middag om bord. 

Dag 3
Vi starter dagen med at se nærmere på byens store fødevaremarked, som absolut er et besøg værd. I byens nordlige del besøger vi en af de mindre kendte bydele, og denne del af Venedig er et livligt område med mange specielle butikker, kunsthåndværk og med en helt anden stemning end ved Markuspladsen. Absolut et besøg værd!

Efter frokost sejler vi til Murano, som er kendt for sin udsøgte glaskunst. Vi skal se, hvordan glasset fremstilles, og vi ser de fantastiske skulpturer og lysekroner med historiske eksemplarer, som kan dateres tilbage til republikken Serenissima’s storhedstid.

Retur til skibet, hvor der er mulighed for oplevelser på egen hånd inden fælles middag på skibet.

Dag 4
Om formiddagen sejler vi gennem Lagunen til Chioggia, hvor vi ankommer sidst på formiddagen. Vi vil krydse den Venetianske Lagune, som strækker sig næsten 48 kilometer. Siden tidernes morgen har den panoramaer valgt beundring hos de besøgende, Dens panoramiske udsigter har fortryllet besøgende siden tidernes morgen. Mod syd beskytter en sandbanke kaldet Lido lagunen mod Adriaterhavet.

Efter en dejlig frokost ombord besøger vi den smukke middelalderby Padova, som er kendt for en hyggelig indre bydel med charmerende pladser og paladser. Padova er kendt for sit gamle universitet, hvor Galileo Galilei underviste, og det smukke Scrovegni-kapel med de fantastiske fresker malet af den italienske maler Giotto, og endelig er byen kendt for den smukke kirke Il Santo, som er den pavelige basilika helliget Sankt Antonius af Padova - byens skytshelgen.

Vi sejler retur til Venedig og om bord på skibet nyder vi turens gallamiddag med 4-retters menu.

Dag 5
Efter morgenmaden er det tid til at pakke kufferten og vi forlader skibet og tager til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Danmark.

Udgivet i Flyrejser, Italien, Krydstogter, Kulturejser og tagget , , , , .