Flodkrydstogt på Douro-floden

Afrejse den 10. august

8 dages skib- og flyrejse - pris fra kr. 17.295,-

Flodkrydstogt på Douro-floden

Afslappet stemning om bord og spændende landgange ved smukke byer og historiske seværdigheder er, hvad denne rejse byder på. At sejle på floden Douro er noget ganske særligt. Den 900 km lange flod bugter sig forbi landskaber med tusindvis af grønne vinmarker, idylliske småbyer, middelalderborge og skove.

Kombinationen af den skiftende natur langs flodens løb og de spændende landgange med vinsmagninger og kulturelle oplevelser er ganske unik og ubeskrivelig. Det skal oplevelse, ses og mærkes.

Med udgangspunkt i portvinens fortryllende hjemby Porto sejler vi til nogle af regionens dejligste byer, såsom Lamego og Villa Réal, ligesom vi skal opleve Guimarães, Portugals vugge, og Salamanca på en ekstraudflugt. Undervejs kommer vi naturligvis også tættere også på den traditionsrige fremstilling af portvine, ligesom vi skal smage på de gyldne dråber.

Dag 1
Vi flyver fra Billund til Porto med en mellemlanding undervejs. Ved ankomsten kører vi til bydelen Vila Nova de Gaia, hvor vores skib MS Miguel Torga venter på os. Fra skibet er der udsigt til Porto, Portugals næststørste by, som ligger på den modsatte flodbred. Vi bliver indkvarteret i vores kabiner og herefter er det muligt at besigtige skibet og en tur på soldækket inden rejsens første middag i skibets stemningsfulde restaurant. Skibet ligger i Porto natten over.

Dag 2
Langs kajen i Vila Nova de Gaia ligger mere end 50 forskellige portvinshuse. Efter morgenmaden besøger vi en af de mange portvinskældre, hvor vi smager på den verdensberømte vin. Vi tager på byrundtur i Porto, som er en utrolig smuk og charmerende by og på Unesco’s liste over verdens kulturarv. Vi går gennem den gamle bydels kvarter og nyder de mange smukke gamle huse i smalle gader og se nogle af de gamle portvinskældre.

Efter frokost ombord på skibet tager vi afsked med Porto og sejler i et behageligt tempo gennem Dourodalen. Vi nyder de enestående landskaber, de dramatiske skråninger og de smukke vinterrasser fra første parket på skibets soldæk. Skibet lægger til land for natten i Dourodistriktets hovedstad, Régua. Middag efterfulgt af musik og dans ombord.

Dag 3
Fra morgenstunden tager vi på udflugt i den hyggelige by Vila Réal, hvor der tidligere boede mange adelsfamilier. Uden for byen ligger den verdensberømte vingård Solar de Mateus, som er afbilledet på etiketten på den velkendte Mateus rosévin. Slottet er som taget ud af et eventyr med smukke, udskårne trælofter, imponerende halls og et fantastisk bibliotek.

Vi går en tur gennem vingårdens fornemme park inden vi igen går om bord på skibet i Pinhão og nyder den videre sejlads forbi de berømte stejle vinmarker, der dækker Douroflodens bredder. Terrasserne er her op til 700 meter høje.

Vi ankommer til Vega de Teron, også kaldet porten til Spanien. Efter middagen om bord hygger vi os med flamencoshow ombord. Trampende hæle, guitarrytmer, klap, kraftfuld sang og smældende kastagnetter udtrykker dansens elegance og temperament.

Dag 4
Endnu en prægtig dag på Douro floden venter os. Og på dagens udflugt kører vi til Spaniens maleriske by Salamanca, der gennem mere end 400 år er byens sæde for et af Europas mest berømte og højeste ansete universiteter. Vi oplever også byens historiske bydel, der er på UNESCOs verdensarvsliste. I bymidten findes Plaza Mayor med det elegante rådhus og flotte arkader, der er prydet med mange smukke detaljer og udskæringer.

Frokosten nydes på en god, lokal restaurant, inden der vil være tid på egen hånd i den skønne by. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet i Barca d’Alva, hvor middagen venter. Om aftenen er der underholdning ombord.

Dag 5
Vi nyder sejladsen om morgenen til Ferradosa. Undervejs sejler vi forbi Pocinho-slusen, som sænker skibet hele 22 meter ned. I Ferradosa tager vi på udflugt langs Portvinsruten med temaet temaet "vine fra Porto". Vi kører ad snoede veje til de små landsbyer flot beliggende midt i vinområdet. Vi besøger en af de portugisiske vingårde og smager på den herlige vin mens vi nyder omgivelserne.

Senere går vi om bord igen og nyder den videre sejlads Pinhõa og om bord på skibet nyder vi turens gallamiddag med 4-retters menu.

Dag 6
Dagens udflugt går til Lamego, som ligger idyllisk omringet af vinmarker midt i Douros øvre floddal. Byens helt store seværdighed er den berømte pilgrimskirke fra 1800-tallet, Nossa Senhora dos Remédios, som skiller sig ud med sin hvide facade. Fra kirken går der en imponerende baroktrappe med 686 trin ned til byen, hvor du også vil have lidt tid til egne udfoldelser. Vi går om bord igen i Régua og nyder eftermiddagssejladsen til Porto. Om aftenen venter der os en traditionel folkloreaften.

Dag 7
Skibet ligger til i Porto og vi bruger formiddagen til en tur til Guimarães, også kendt som ”den Portugisiske nations vugge”, da byen har spillet en stor rolle i Portugals grundlæggelse.  På turen besøger de slikfarvede huse i den UNESCO-beskyttede gamle middelalderbydel og det er ikke svært at forstå hvorfor, når man færdes i den skønne by. Tilbage på skibet nyder vi en dejlig frokost og eftermiddagen bruges til at udforske Porto på egen hånd.

Om aftenen nyder vi rejsens sidste middag, inden der er aftensunderholdning ombord.

Dag 8
Efter en oplevelsesrig rejse forlader vi skibet om morgenen kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Billund.

Forbehold vedr. flodkrydstogter:
Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen, som følge af vandstanden og strømforholdene på Dourofloden. Vær endvidere opmærksom på, at udflugterne kan køres i en anden rækkefølge end overnævnte. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

Udgivet i Flyrejser, Krydstogter, Portugal og tagget , , .