Tunø – øen i Kattegat

Fredag den 13. september
Pris pr. person fra kr. 895,-

Tunø – øen i Kattegat

På denne spændende tur til Tunø besøger vi en af vores små dejlige øer, som ligger i Kattegat mellem Samsø og Jylland.

Ved ankomsten til Hou går vi ombord på færgen til Tunø, som er bilfri. Ved ankomsten til øen bliver vi modtaget af vores lokalguide, som vil føre os på en gåtur gennem havnen og fortælle dens historie og betydning for øen.

Vi går gennem byen, og vores lokalguide vil fortælle os om øens historie samt om, hvad der ellers sker af stort og småt. Vi skal besøge Tunø Museum, Stenhuset, Fyrtårnet og Kirken. Byen strækker sig langs en hyggelig hovedgade, hvor de fleste af husene er godt 150 år gamle. I 1852 brændte 15 huse, 16 gårde og præstegården i den gamle tætte landsby. Mange gårde blev genopført uden for byen og tættere på markerne. Tunøboerne har rejst en mindesten nedenfor kroen. Stenkirken er påbegyndt omkring år 1300 og er blevet tilbygget flere gange siden.

Efter en lille byvandring tager vi på traktortur, hvor vi blandt andet ser byens lille gadekær, mosen, skoven og stranden. Herfra får vi en fantastisk udsigt til Samsø, Mols og hele Århus-bugten. Vi ser skrænterne ved Nørreklint, hvor den sjældne tejst blandt digesvaler og mange andre fugle har sin foretrukne yngleplads. På stranden yngler strandskader og stormåger, men der findes også andre fugle såsom hvinand og edderfugle.

Efter en spændende rundtur nyder vi en dejlig frokost. Herefter er der lidt tid på egen hånd til at slappe af i det hyggelige miljø, købe en is og gå den korte tur til havnen.

Vi sejler tilbage med Tunøfærgen og går i land i Hou, hvor bussen venter på os.

Forventet hjemkomst er først på aftenen.

Pris og info


Pris pr. person

Abonnent – kr. 895,-

Ikke abonnent – kr. 1.000,-

Rejsen indeholder

  • Kørsel i 4-stjernet bus
  • Morgenkaffe og brød
  • Frokost
  • Lokalguide
  • Traktortur
  • Rejseleder


Opsamling

Kl. 06.00 – Nyborg Banegård

Kl. 06.30 – Odense, Parkering Syd, Søndre Hospitalsvej 6

Kl. 07.10 – Afk. 58 B, v/Middelfart, rasteplads,

Kl. 07.20 – Fredericia, Strevelinsvej, Rema 1000

Hjemkomst Odense, ca. kl. 19.15


Diverse

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og opsamlingstiden.


Ønskes regningen pr. post tillægges et gebyr på 50 kr.

I samarbejde med Avisfordele.dk