Tunø – øen i Kattegat

Fredag den 13. september
Pris pr. person fra kr. 898,-

Tunø – øen i Kattegat

På denne spændende tur til Tunø, besøger vi en af vores små dejlige øer, som ligger i Kattegat, mellem Samsø og Jylland. Ved ankomsten til Hou går vi ombord på færgen til Tunø, som er bilfri og ved ankomsten til øen bliver vi modtaget af vores lokalguide, hvor vi til fods skal se havnen, og høre historien om dens betydning for øen.

Vi går gennem byen og vores lokalguide vil fortælle om øens historie og hvad der ellers sker af stort og småt. Vi skal besøge Tunø Museum og Stenhuset – samt Fyrtårnet og Kirken kommer vi omkring. Byen strækker sig langs en hyggelig hovedgade, hvor de fleste af husene er godt 150 år gamle. I 1852 brændte 15 huse, 16 gårde og præstegården i den gamle tætte landsby. Mange gårde blev genopført uden for byen og tættere på markerne. Tunøboerne har sat en mindesten nedenfor kroen. Stenkirken er påbegyndt omkring år 1300 og er tilbygget mange gange siden.

Efter en lille byvandring, skal vi ud på en traktortur, hvor vi bl.a. ser byens lille gadekær, mose, skov og ud til stranden, hvor vi ser den fantastiske udsigt til Samsø, Mols og hele Århus-bugten. Vi ser skrænterne ved Nørreklint, hvor den sjældne tejst blandt digesvaler og mange andre fugle har sin foretrukne yngleplads. På stranden yngler strandskade og stormåger, men der findes også andre fugle såsom hvinand og edderfugle.

Efter en spændende rundtur nyder vi en dejlig frokost. Herefter er der lidt tid på egen hånd til at slappe af i det hyggelige miljø, købe en is og herefter gå den korte tur til havnen. Vi sejler retur med Tunøfærgen og går fra borde i Hou, hvor bussen venter på os. Der er forventet hjemkomst først på aftenen.

Udgivet i Danmark, Endags-ture, Nyheder.