Sprogø

Onsdag den 20. november
Pris pr. person fra kr. 825,-

Sprogø – unik oplevelse i Storebælt

Tag med på en eventyrlig dag på Sprogø, en fredet ø midt i Storebælt. Først på eftermiddagen og i tre timer viser vores lokalguide os rundt på Sprogø og fortæller om stedets spændende og uhyggelige historie. Vi hører også om, hvad der gør Sprogø unik og hvad der har gjort øen til et centrum i Danmarkshistorien.

Øen blev udvidet i forbindelse med anlæggelsen af Storebæltsbroen, og i dag har den et areal på 164 ha midt i Storebælt. Gennem 15.000 år er øen blevet formet af isen, havet og mennesket.

Vi lægger vægt på at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af Danmarkshistorien. Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i Danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø omkring år 1170 som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø fostret et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder.

Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen. Øen fungerede som opdragelsesanstalt fra 1923 til 1963. Mange tragiske skæbner udsprang fra disse indespærringer, der i gennemsnit varede i cirka 7 år. De blev anbragt på øen for at isolere dem fra den anstændige del af befolkningen. Sprogøs pigehjem var ikke et fængsel, men ingen magtede at flygte fra øen midt i Storebælt. I de knap 40 år pigehjemmet var i funktion, blev ca. 500 piger anbragt på hjemmet, som først blev lukket i 1961.

Bygningerne er ikke tilgængelige, men vi kan se dem udefra.

Efter dagens oplevelse kører vi over Højbroen til Sjælland og videre til hjembyerne.

Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.

Pris og info


Pris pr. person

Abonnent – kr. 825,-

Ikke abonnent – kr. 995,-

Rejsen indeholder

  • Buskørsel
  • Moms og broafgift
  • 1 x Sprogø med lokalguide
  • 1 x sandwich (udturen)
  • Eftermiddagskaffe og kage (hjemturen)
  • Repræsentant GIBA Travel


Opsamling

Kl. 08.45 – Esbjerg v/Shell, Korskrovej

Kl. 09.15 – Vejen, Uno-x, Vestremarksvej

Kl. 09.40 – Afk. 63, Bramdrupdam, Pendlerplads, Kolding

Kl. 10.10 – Fredericia Rema 1000, Strevelinsvej

Kl. 10.25 – Afk. 58 B v/Middelfart (toiletbygningen)

Kl. 11.15 – Odense, Rosengårdscenter v/Shell

Kl. 11.45 – Nyborg afk. 44 v/ Monarch Nyborg

Hjemkomst ca. kl. 17.00 i Odense


Diverse

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og opsamlingstiden.


Ønskes regningen pr. post tillægges et gebyr på 50 kr.

I samarbejde med Avisfordele.dk