Holmegaard Værk og vikingeborgen Trelleborg

Mandag den 28. september
Pris per person fra kr. 875,-

Holmegaard Værk og vikingeborgen Trelleborg

En eventyrlig verden åbner sig, når vi besøger Holmegaard værk, som er Nordens største glassamling og Danmarks eneste bevarede glasværk. På vores rundtur vil vi hører om industriens eventyr og om kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur.

På området med den gamle fabrik ser vi den moderne hovedbygning, de nyrenoverede tørvehaller, den gamle glasbys skole, de bevaringsværdige arbejderboliger fra 1820’erne, kontorbygningerne fra 1890’erne samt kunsthåndværkernes atelier.

Inden i er Holmegaard Værk blevet omdannet til eksperimentarium, udstillinger og levende værksteder. Vi får mulighed at se nogle af de 40.000 unikke glas, ét eksemplar af hvert glas, der nogensinde er blevet fremstillet på stedet.

Efter fælles frokost kører vi tilbage i tiden – til Vikingerne. Vi besøger den 1000 år gammel vikingeborg Trelleborg og tager på en rundtur i langhuset, hvor vi hører om vikingernes håndværk og byggeteknikker. Vi hører også om Harald Blåtands kongeborg og turen slutter en smagning af den søde mjød, hvor vi hører fortællinger fra vikingernes sagn og sagaer.

Efter dagens oplevelser kører vi retur til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , , , , , , , , , .