Vinhøst i Bourgogne

Afrejse den 11. oktober
8 dages busrejse - pris fra kr. 8.995,-

Vinhøstrejse til Bourgogne

Til efteråret tager vi på en rejse til den smukke Bourgogne-egn i Østfrankrig. Her har vi valgt at lægge rejsen midt i vinhøsten og har bedt en vinbonde tage os med ud i vinmarken for at fortælle os, hvordan det hele foregår, og hvorfor man her i Bourgogne stadig plukker druerne med hånden.

Foruden sin gode vin er Bourgogne også kendt for sit køkken, og vi skal på fjerkræmarked i en typisk lille, fransk provinsby, og naturligvis til vinsmagning hos en vinbonde.

Dag 1

Afgang fra Danmark i bus. Hen under aftenen ankommer vi til vores overnatningshotel i Tyskland.

Dag 2

Efter morgenmaden kører vi sydpå. Sidst på dagen ankommer vi til byen Beaune, hvor vi skal bo på vores hotel i udkanten af byen. Fælles middag.

Dag 3

Vi kigger på vores værtsbys mange seværdigheder, bl.a. det enestående Hospice de Beaune, bygget i 1441 og i brug som hospital og alderdomshjem helt op til 1971.

Om eftermiddagen kører vi ud til en lokal vinbonde, der fortæller om arbejdet med vinen og vinhøsten, inden vi beser hans vinkældre, hvor vi smager på den ældre druesaft.

Dag 4

Dagens udflugt går til den lille by Louhans, hvor vi skal på det store fjerkræmarked – enestående i Frankrig. Det er her, de berømte Bresse-høns bliver solgt. Formiddagen slutter med en rundtur i byen og efter frokost på egen hånd, kører vi retur til Beaune gennem Tournus, hvor vi bl.a. skal se en af Europas ældste og smukkeste klosterkirker bygget af lyse sandsten.

Dag 5

Vi tilbringer dagen i Dijon, Bourgognes hovedstad. Efter en byrundtur bliver der tid til at shoppe, inden vi afslutter vores besøg med en besigtigelse af det imponerende Hertugpalads med sit kæmpekøkken og sin flotte festsal.

På hjemvejen kører vi gennem Côte d’Or, som er stedet, hvor vinstokkene vokser på skråninger over hovedvejen. Vi gør holdt i Nuits-St-George, som er områdets vigtigste by. Byens og distriktets berømmelse stammer efter sigende fra Ludvig 14., som for sundhedens skyld og efter sin læges råd begyndte at drikke et par glas ”Nuits”-vin til hvert måltid, og snart fulgte først hoffet og så det halve Frankrig efter.

Dag 6

Dagens første etape er til det traditionelle økomuseum i landsbyen Seurre tæt ved Beaune: Vilde svampe, æbler og græskar er udstillet til beundring og bedømmelse, og i de gamle bondehuse arbejder en kurvemager, en træskomager, en pottemager osv. Egnens kulinariske specialiteter er naturligvis heller ikke glemt.

Om eftermiddagen kører vi til Citeaux Kloster, oprettet i 1098 og i dag stadig cistercienserordenens højborg. Cisterciensermunkene oprettede i middelalderen mange klostre i Skandinavien og bidrog med deres viden og dygtighed til samfundets økonomiske udvikling. Retur til vores hotel – fælles middag

Dag 7

Vi forlader Beaune og Frankrig og ankommer sidst på dagen til vores overnatningshotel i Tyskland.

Dag 8

Ankomst til Danmark sidst på dagen.

Udgivet i Busrejser, Frankrig, Kulturejser, vinrejser og tagget , , .