Vidunderlige vine i Bordeaux

Afrejse den 14. oktober

5 dages flyrejse - Pris fra kr. 7.995,-

Vidunderlige vine i Bordeaux

Bordeaux er symbol på fornem vin og forbillede for vine i hele verden. På denne rejse besøger vi nogle af de store vinområder som Medoc, Pomérol og Saint-Émilion. Ud over vin byder vores rejse på smagsprøver fra områdets ligeledes højt berømmede kultur og gastronomi.

På vores vinrejse skal vi bl.a. besøge vingårde i Pomérol og Saint Émilion, der er kendt for sine røde vine. Vi besøger ligeledes området i Saint-Estèphe og Pauillac, og Sauternes, som er kendt for sine søde hvidvine. Rejsens mål er at besøge såvel store som små vingårde og dermed give et indtryk af det gamle håndværk og de traditioner, der følger med.

Dag 1

Afrejse med fly tidlig om morgenen og vi lander vi i Bordeaux midt på formiddagen. Ingen vi kører indtil byen, besøger vi området syd for Bordeaux. Området er ikke kun kendt for sine rødvine, men også sine hvidvine. Den fornemmeste af disse søde hvidvine er Sauternes, der stammer fra vinmarkerne omkring fem små landsbyer. Vi besøger en af vinproducenterne, og smager på herlighederne inden vi kører til Bordeaux og til vores hotel, hvor vi indkvarteres. Fælles middag

Dag 2

Vi skal i dag se nærmere på vores værtsby, Bordeaux, der blev opført på UNESCOs verdensarvsliste i 2007. På vores byrundtur til fods i byens flotte centrum skal vi bl.a. se Palais Rohan, den vældige bygning, Grand Théâtre, samt en af de smukkeste gotiske kirker i Sydfrankrig, Cathédrale St. André.

Om eftermiddagen skal vi opleve et moderne monument, som viser byens dedikation til vin: La Cité du Vin.

På museet vil vi opleve vinen med alle sanserne og eksperter fra hele verden har været med til at kuratere samlingen, som viser en global tilgang til de universelle, kulturelle og symbolske roller vin spiller i forskellige kulturer.

Vi tager på en sejltur på Garonde-floden og nyder et glas vin under vores sejltur.

Herefter er resten af dagen fri til oplevelser.

Dag 3

Dagens udflugt går til Pomérol og Saint Émilion, Merlots hovedstad. Vi besøger et af de mange huse i Pomérol og vi skal naturligvis smage på vinene, der regnes for at være blandt verdens bedste.

Vi fortsætter til den smukke by Saint Émilion, som en af de mest kendte røde vine opkaldt efter byen. Efter fælles frokost besøger vi et af byens vinhuse.

Dag 4

Vi kører til Médoc nord for Bordeaux, og her finder vi byen Pauillac og Saint-Estèphe. Omkring Pauillac ligger der flere vingårde og vi besøger en af dem og smager på deres vine inden vi fortsætter dagens oplevelser.

Om eftermiddagen kører vi til det berømte vinområde Médoc, hvor vi besøger en vingård i Saint-Estèphe, hvor gårdene ligger spredt i kommunen. Vi hører om produktionen og smager på herlighederne, inden vi kører tilbage til Bordeaux. Fælles middag.

Dag 5

Efter tidlig morgenmad forlader vi vores hotel og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver midt på formiddagen.

Diverse:

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer og flytider samt flyselskab.

Udgivet i Flyrejser, Frankrig, Kulturejser, vinrejser og tagget , , , .