Vinhøstrejse til Italien

Afrejse den 09. oktober

8 dages busrejse  - pris fra 7.995 kr.

Vinhøjstrejse til Italien

På denne vinrejse skal vi besøge nogle af de absolut bedste regioner i Italien, nemlig Piemonte, Emilia Romagna og Toscana. Her får du viden og indsigt i vinens spændende historier og detaljer. Du vil opleve en natur i nogle af Europas charmerende vinområdet og smage nogle af de udsøgte lokale specialiteter. På denne rejse får du fyld kufferten op med smagsfyldte oplevelser

Dag 1

Efter opsamling kører vi ned gennem Tyskland og ankommer til vores overnatningshotel i Midttyskland. Aftensmad og overnatning på hotel.

Dag 2

Vi fortsætter turen til bjergpassene i Brenta Dolomitterne, det tidligere Tyrol, som i dag er en del af Italien, og traditionens tro er markerne fyldt med æbletræer og æbler. Vi får lov til at smage på de nyplukkede æbler samt æblesaften inden vi ankommer til vores hotel i den sydlige del af Gardasøen.

Dag 3

Vinhøsten er begyndt i det nordlige i Italien, og vi skal deltage sammen med de mange vinplukkere. Vi klæder os i arbejdstøjet, begiver os ud i marken og udrustet med saks og kurv får vi undervisning i, hvordan vi skal klippe klaserne og er med til at sikre, at de også i år får en god årgangsvin. Ved spiser vi sammen med de andre ude i marken, hvor vi nyder regionens specialiteter sammen med den gode vin.

Dag 4

Vi forlader det nordlige Italien og begiver os ned mod Toscanas hjerte. Undervejs besøger vi et eddikeri, hvor man fremstiller den kendte Balsamico. Her ser vi de antikke lagerhaller og smager på herlighederne, som har ligget på fade med forskellige træsorter.

I området besøger vi en af områdets olivenmøller og ser, hvordan arbejdet foregår på den traditionelle måde. Vi smager på olivenolien, inden vi fortsætter til vores hotel i Montecatini Terme.

Dag 5

Formiddagen til afslapning og senere kører vi til Greve in Chianti, og hvor vi nok her finder vi Italiens største vinforhandler. Vi besøger en lokal en vingård i Chianti og smager på vinen samt en vino santo, sammen med hjemmelavede pølser og oste.

Dagen slutter med en typisk toskansk middag i en mindre restaurant, hvor vi nyder lokale specialiteter.

Dag 6

Vi tager afsked med Toscana og kører nordpå, og overnatter i Bologna, som er kendt for sin Mortadella og Lambrusco, som vi kender fra 80’ernes grill-aftenener, men i dag er det en noget anderledes Lambrusco, vi smager.

Dag 7

Efter morgenmaden kører vi nordpå og inden vi forlader Italien, besøger vi en lokal vingård og smager på herlighederne. Efter et sidste besøg i det italienske, forlader vi landet og begiver os mod hjemad med mange smagsoplevelser i kufferten.

Dag 8

Vi forlader hotellet efter morgenmaden og sætter kurs mod Danmark. Ankomst til Danmark først på aftenen.

Diverse:

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer.

 

 

Udgivet i Busrejser, Italien, vinrejser og tagget , , , .