Vin og historie i Sydfrankrig

Afrejse den 19. september 2022

5 dages flyrejse - pris pr. pers. fra kr. 6.995,-

Vin og historie i Sydfrankrig

Vores rejse til Sydfrankrig går til middelalderbyen Carcassonne, som ligger i en region med stolte traditioner og en dramatisk historie. Vi befinder os i Sydvestfrankrig, få hundrede kilometer fra både Middelhavet og Atlanterhavet. Egnen her vest for Rhônefloden kaldes stadig »Katharernes Land« efter den religiøse retning, der omkring 1200 syntes at være tæt på at fortrænge Den romersk-katolske Kirke fra området. Egnen betegnes også som et af Frankrigs største vinområder og det første område, hvor der blev dyrket vin. Selvom vinpesten ramte Frankrig hårdt i den sidste halvdel af 1800-tallet, kom Languedoc sig relativt hurtigt frem og derfor produceres der i dag ca. 44 % af al vinen i Frankrig. Spændende emner, som vi vil få meget mere at vide om under denne rejse.

Dag 1

Afgang meget tidlig om morgenen fra Kastrup og få timer senere ankommer vi til Montpellier, og derfra videre med bus til vores hotel, der ligger tæt ved centrum i byen Carcassonne. Undervejs besøger vi en lokale vinbonde, hvor vi smager den søde muscatvin inden vi ankommer vores hotel midt på eftermiddagen, fælles middag.

Dag 2

Dagen går med at bese ’La Cité’, den største og smukkeste af de berømte, befæstede kathar-borge fra Middelalderen, som egnen er så rig på. Vi tager den lille lokale bus til la Cité, hvor vi får en rundtur i borgen, der med sine to fæstningsmure og de 52 tårne har en spændende historie at fortælle. Om eftermiddagen oplever vi egnen syd for Carcassonne og kører gennem vindistriktet Les Corbières til Limoux.  Den mousserende vin, La Blanquette de Limoux, har gennem de sidste fem århundreder været vinbøndernes stolthed, og byen har mere end 30 vinkældre. Vi besøger naturligvis én af disse kældre og smager på varerne.

Dag 3

Efter morgenmaden kører vi til Corbiéres-området, hvor vi besøger en lokal vinbonde. Her får vi en rundvisning på vingården og smager på flere af de gode lokale vine akkompagneret af egnens delikatesser. Turen fortsætter til Villerouge-Termènes, en af de mange katharborge, og vi ser borgen inden vi sætter os til bords for at spise en middelalderfrokost på borgen. Midt på eftermiddagen er vi tilbage til vores hotel – resten af dagen til oplevelser på egen hånd.

Dag 4

Efter en fredelig formiddag Først på eftermiddagen kører vi til Corbiéres-området, hvor vi besøger en lokal vinbonde. Her får vi en rundvisning på vingården og smager på flere af de gode lokale vine akkompagneret af egnens delikatesser. Herfra kører vi til Bize Minervois, nordøst for Carcassonne, hvor vi besøger et oliven-kooperativ, der dyrker den berømte grønne oliven “Lucques”, som egnen er kendt for. Derfra kører vi nordpå til den spændende middelalderlandsby Minerve, der med sine 60 indbyggere er omgivet af vinmarker og er meget stolt af sin fortid omkring Katharerne. Byen holdt ud i syv uger under Simon de Montforts belejring, efter at han havde afspærret adgangen til byens eneste brønd. Til sidst blev byen indtaget, og 140 af byens indbyggere blev brændt levende på et bål. Efter middag i den lokale restaurant fortsætter turen ned over bjergene til vores hotel.

Dag 5

Efter en oplevelsesrig rejse, begynder vores hjemtur. Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører til Lufthavnen i Montpellier, hvorfra vores letter mod København.

Som abonnent:

Bestil

Posted in Flyrejser, Frankrig, Kulturejser, Populære, Vin og gourmet and tagged , , , , , , , .