Toscana – vin og gastronomisk rundrejse

Afrejse den 20. september
8 dages flyrejse  - pris fra kr. 7.995,-

Toscana – vin og gastronomisk rundrejse

At besøge Toscana i det smukke Italien er en unik oplevelse. Her bliver der på forunderlig vis skruet ekstra op for alle sanser, og vi ser den skønhed, der ligger i naturen, kunsten og de livsglade italienere. Temaet på denne tur er en herlig blanding af gode naturoplevelser, vinbesøg, ostesmagning samt smagning af den berømte parmaskinke og ikke mindst den kendte balsamiske eddike og de klassiske mandelsmåkager ’Cantuccini’.

Rejselederen tager os med på en oplevelsesrig rejse, hvor vi bl.a. besøger Verona, byen med stemning, opera og ’ægte’ kærlighed. Turen inkluderer også et besøg i Siena, hvor det føles som om tiden har stået stille siden middelalderen. Byen fremstår nærmest som ét stort museum. Selvfølgelig skal vi se det skæve tårn i Pisa samt havnebyen Lazise ved Gardasøen.

Dag 1
Afrejse fra Billund ved frokosttid og få timer senere lander vi i Pisa. Ankomst til Pisa kører direkte til vores hotel i Pisa og bliver indkvarteret. Tid til afslapning og oplevelser på egen hånd.

Dag 2
Efter morgenmaden besøger vi byen og tager ind til Miraklernes plads med det skæve tårn og en hyggelig spadseretur i byen. Efter et par timer fortsætter turen og ved byen Lucca besøger vi en lokal olivenbonde, som viser os den moderne produktion og vi hører om traditionen ved dette antikke erhverv. Vi smager på den gode italienske olivenolie samt andre lokale pølser og specialiteter og vi hører om, hvad olivenolien kan bruges til.

Midt på eftermiddagen ankommer til vores hotel, som ligger i hjerte af Chianti i den smukke natur i det toskanske landskab.

Efter indkvartering, bliver der mulighed for afslapning ved swimmingpoolen inden vi kører til Colle val d’Esla, hvor vi spiser middag hos danske Rebecca og hun vil under middagen fortælle om de dejlige italienske vine, som hun selv holder af. Efter middagen retur til hotellet.

Dag 3
Om morgenen er der afgang til vingården Banfi, hvor vi bliver vist rundt og får en vinsmagning. Herfra kører vi til Siena, som er en meget smuk middelalderby, der er med på UNESCO’s verdensarvliste. Her bliver der tid til en afslappende tur på egen hånd i byens gade eller til en pause ved en af de lokale caféer, hvor man kan indsnuse byens atmosfære.

Efter besøget retur til hotellet – afslapning og fælles middag på hotellet.

Dag 4
Dagens udflugt går til landsbyen Vinci, Leonardi da Vinci’s fødeby, som ligger utroligt smukt på en bakketop med udsigt udover de bølgende vinmarker og olivenlunde. Herfra fortsætter turen til Pistoia, hvor vi besøger det lokale bageri og ser, hvordan det toskanske foccia-brød og de klassiske mandelsmåkager ’cantuccini’ bliver lavet – selvfølgelig efterfulgt af smagsprøver. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage til hotellet, fælles middag.

Dag 5
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører op gennem støvlelandet. Dagens første destination er byen Modena, hvor vi besøger familien Bonfatti, som gennem generationer har fremstillet den berømte ’Aceto Balsamico’ (balsamisk eddike). Efter smagsprøverne nyder vi en lokal frokost, mens vi skåler i Lambrusco fra egnen.

Efter frokost fortsætter vi turen nordpå til Verona. Vi indkvarteres på vores 4-stjernede Hotel Marco, og herefter mødes vi med vores danske lokalguide og tager på en spændende og anderledes spadseretur rundt i hjertet af den gamle romerske by, og selvfølgelig med besøg på markedspladsen Piazza Erbe og Juliet’s balkon.

Der vil blive tid til at slappe af i wellness-afdelingen inden vi mødes til fælles middag.

Dag 6
Efter morgenmaden skal vi ud at opleve det skønne Italien, som ligger lige syd for Gardasøen. Området hedder Colline Moreniche og minder utroligt om det berømte Toscana. VI besøger en vingård i det kendte vinområde Lugana, hvor vi skal smage på nogle af de gode vine, inden vi sætter kursen mod en af de mest bedårende byer, Borghetto. Den smukke lille by lokker med en interessant historie og synsoplevelser, som får øjnene til at stråle.

Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd.

Dag 7
Sidst på formiddagen er der afgang fra hotellet, og vi besøger vingården Cesari, hvor vi hører om vinene samt smager på herlighederne inden vi kører til den østlige olivenkyst af Gardasøen, hvor vi stopper i byen Bardolino, også kendt for vinen Chiaretto, som vi kalder rosévin. Her bliver der tid til en tur i byen, måske et besøg i en af byens berømte kirker eller det lokale vinmuseum.

Midt på eftermiddagen sejler vi til den lille havneby Lazise, kendt for sin berømte borg, der stammer tilbage fra Scala-familiens herredømme over Verona.

Den sidste aften hygger vi os med en udsøgt middag på en lokal restaurant inden bussen kører tilbage til Verona.

Dag 8
Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører sydpå til Pisa, hvorfra vi flyver. Undervejs gør vi stop i Parma, hvor vi skal besøge en typisk skinkeproducent af den kendte Parma Skinke. Efter rundvisning og smagsprøver, går vi over gaden til byens mejeri, hvor der laves de lokale oste Parmigiano Reggioano, kendt som Parmasan. Efter en rundvisning, smager vi naturligvis den dejlige Parmasan-ost med en kølig Lambrusco-vin.

Efter en oplevelsesrig rejse kører vi Pisa, hvorfra flyet letter mod Danmark.

Posted in Flyrejser, Italien, Kulturejser, Vin og gourmet, vinrejser and tagged , , , , .