Sydhavsøerne – oplevelser på stribe

Afrejse 13. september
4 dages busrejse - Pris pr. pers. kr. 4.495,-

Sydhavsøerne – oplevelser på stribe

Oplev en varierende natur og interessante historie, når vi besøger nogle af de danske øer. Lolland-Falster byder på unikke naturoplevelser og Møns klint er ubestridt områdets mest storslåede naturfænomen med de knejsende, hvide kridtskrænter, der falder dramatisk mod det turkisgrønne hav.

Oplevelserne står på stribe, når rejsen begynder. Undervejs møder vi nogle af Danmarks markante personer, nemlig Grundtvig og Kaj Munk. Vi møder også Lollands svar på ’Stonehenge’ når vi besøger Dodekalitten. Vi oplever en af landets ældste jernbanemiljø, når vi kører med veterantoget til Bandholm. Og rejsen slutter med et besøg på Fuglsang Herregård, et refugium for danske billedkunstnere og komponister.

Dag 1
Efter opsamling kører vi over Storebæltsbroen og vi begynder opdagelser på Sydhavsøerne. Dagens første besøg er til tur til Grundsvigs fødeby, Udby, hvor vi besøger kirken og hans mindestue.

Efter et kort stop til frokost fortsætter vores rejse til Lolland, Danmarks 4. største ø, også kendt som “pandekageøen” på grund af det flade terræn. Det store økonomiske opsving oplevede Lolland omkring år 1900 i forbindelse med opstart af dyrkning af sukkerroer. Der fremstilles stadig hvert år tusindvis af tons af ’det hvide guld’ på de to sukkerfabrikker, der er tilbage på øen. I Nakskov findes Danmarks største sukkerfabrik og her finder vi også Danmark sukkermuseum, som vi besøger og hører historien om sukkerdrukningen.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Maribo og der bliver tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden går vi til fods en tur rundt i vores værtsby Maribo, hvor vi bl.a. ser den smukke gamle Domkirke, det hyggelige torv, hvor Maribos gamle rådhus ligger. Her finder vi også af Kaj Munk, som blev født i Maribo og gik i skolen i byen.

Efter lidt tid på egen hånd tager vi på en spændende tur med veterantoget mellem Maribo og Bandholm. Banen blev åbnet i 1869 som den første jernbane på Lolland-Falster. Det er næsten som at komme tilbage i tiden, når vi langsomt kører de otte kilometer til Bandholm i togvogne fra 1869-1925.

Togturen slutter i Bandholm, og her ser vi en af gamle bygninger med autentisk interiør, som en af landets ældste jernbanemiljø.

Dagen slutter med en tur til Dodekalitten – et helt unikt og enestående monument! En fantastisk oplevelse i vente med imponerende kæmpe stenskulpturer kombineret med ”musik” afstemt efter tiden på året.

Retur til hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 3
Vi starter dagen med at køre til Møns klint, hvor der er mulighed for at besøg GeoCenter Møns Klint. Der er også mulighed for at tage de 500 trin ned til havet, hvorfra vi får en enestående udsigt op mod klinten.

Efter et kort ophold fortsætter turen til Liselund, det yndefulde lystslot, som i 1770 blev erhvervet af familien Bosc de la Calmette. Vi spadserer en tur i parken, inden turen går Stege, Møns hovedstad. Vi kigger på byen, bl.a.  fæstningsanlægget, voldene, vagttårnet og Mølleporten.

På turen tilbage til hotellet køres ad smukke veje på Møn og via Bogø med et stop ved Fanefjord kirke. Man taber næsten pusten, når man træder ind i kirken og ser den fornøjelig bibelske graffiti.

Dag 4
Inden vi tager afsked med Falster, besøger vi Fuglsang Herregård, som i mere end et århundrede var et refugium for danske billedkunstnere og komponister. I dag fremstår godset som et intakt herregårdshjem, hvor historiens vingesus mærkes i de fredede bygninger og det smukke landskab.
Efter et kort besøg kører vi videre til Karrebæksminde og et smut til den lille ø, Enø. Herfra kører vi retur til vores hjembyer med bagagen fuld af oplevelser.

Posted in Busrejser, Danmark, Inspiration, Kulturejser and tagged , , , , .