Sofiero – Rhododendron-festival

Lørdag den 28. maj
Pris per person: kr. 795,-

Sofiero – Rhododendron-festival

På denne tur skal vi opleve den flotte blomsterpragt i den smukke slotspark Sofiero, som var den danske Dronning Ingrids barndomshjem, og hendes families historie er tæt knyttet til det smukke slot. Det ligger lige uden for Helsingborg og var Gustav Adolfs elskede sommerslot. Parken er berømt for sine mange rhododendroner, der normalt står i fuldt flor fra midten af maj til midten af juni og pryder parken.

Efter tidlig afgang og med passende pauser undervejs, ankommer vi Helsingør, hvorfra vi sejler til Helsingborg. Ved ankomsten kører vi direkte til hotellet, hvor vi er sidst på formiddagen. Her skal vi opleve det pragtfulde blomsterflor.

Slotsparken, som består af mere end 10.000 rhododendronbuske og en smuk rosenhave, blev rammen om Dronning Ingrids opvækst, og hun vendte gennem hele livet tilbage til Sofiero med sin danske familie. Det tidligere kongeslot var et meget yndet udflugtsmål, der oprindelig blev bygget i 1864 som sommerresidens for den svenske kronprins-familie, men blev i 1905 hjem for den senere Kong Gustav Adolf, Dronning Ingrids far. Slotsparken blev i 2010 kåret til Europas smukkeste park.

Husk pas og svenske kroner

Posted in Danmark, Endags-ture, Populære and tagged , , .