Smukke Avernakø

Tirsdag den 03. september

Pris pr. person fra 845 kr.

Smukke Avernakø – en perle i det sydfynske øhav

Avernakø er en af landets nyeste øer. Den dukkede op for kun ca. 15.000 år siden, da gletscheren fra den seneste istid bevægede sig ned over Danmark. I dag består Avernakø af to øer – Avernak og Korshavn, der blev forbundet i 1937. Efter opsamling kører vi til Faaborg, hvorfra vi sejler den smukke tur til Avernakø fra Fåborg forbi Bjørnø og Lyø.

På havnen bliver vi mødt af vores guide, som tager os med rundt på øen. Avernakø er ikke særlig stor – faktisk er øen kun ca. 6 km2 og består egentlig af to øer, Avernak og Korshavn. På de to øer bor der lige over 100 fastboende. På turen rundt ser vi bl.a. Drejet, en 800 meter lang dæmning, der forbinder de 2 øer, som tilsammen udgør Avernakø, herfra er der er en smuk udsigt. Avernakø er også kendt for det traditionsrige Majtræ og Majstang, som kan ses i Avernak og Munke.

Frokosten nydes på Landhotellet, hvor vi spiser i enten deres udendørs spise pavillon eller i den gamle stemningsfyldte gymnastiksal. Menuen lyder på en frokostbuffet bestående af ø-produkter og hjemmebagt brød og herefter kaffe med småkager. Der vil være mulighed for at handle i Gårdbutikken, inden vi tager færgen tilbage til Fyn og herefter kører retur til udgangspunktet med en lille pause undervejs.

Når vi tager færgen tilbage til Fyn, er vi forvissede om at såvel mave som sind har fået en god oplevelse af ø atmosfære.

Udgivet i Danmark, Endags-ture, Inspiration og tagget , , , , , , , .