Sankt Hans aften i Skagen

Afrejse 23. juni
3 dages busrejse - Pris fra  kr. 2.995,-

Sankt Hans aften i Skagen og besøg Læsø

En spændende rejse til Danmarks nordligste ferieparadis. På toppen af Danmark finder vi Skagen med det fascinerende havnemiljø, det berømte lys samt de mange smukke velbevarede huse.

Skagen og Læsø er målet for denne rejse, der foruden Skagens mange seværdigheder, også byder på et væld af spændende udflugter. Vi tager bl.a. en tur med Sandormen til Grenen, tager færgen til Læsø, Danmarks mindste kommune, høre om Læsø-salten samt vi skal fejre Sankthansaften med bål og båltale – i fodsporene på de gamle skagensmalere. Stemningen er helt specielt, og her er godt hygge og underholdning hele aftenen.

Dag 1

Med tidlig afgang går turen op gennem Jylland mod Danmarks nordligste punkt. Undervejs stopper ved Mariager Fjord, hvor vi nyder vores medbragte sandwich. Vi kører videre mod det Nordjyske og vi gør stop ved Frederikshavn ved Pikkerbakken, hvorfra der er en flot udsigt over Frederikshavn og øgruppen Hirsholmene. Foruden den fantastiske udsigt finder vi kongestenen, hvor kongerne Frederik 8. og Frederik 9. har deres signatur stående.

Ture fortsætter til turens næste stop – Den tilsandede kirke, hvor kun den gamle kirkes kæmpetårn, som rager op midt mellem høje klitter dækket med marehalm, kan ses. Allerede tilbage i 1700-tallet havde sandet og sandflugten sit tag i kirken og i 1795 måtte man opgive den.

Ved ankomsten til Skagen, tager vi med Sandormen ud på Danmarks nordligste punkt, Grenen, der overskylles fra Skagerrak og Kattegat. Efter en tur med Sandormen kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres.

Vi nyder dagens middag på hotellets restaurant inde vi kører ud til Vippefyret på Sønderstrand og her skal vi opleve Danmarks nordligste Skt. Hansbål.

Programmet starter kl. 21.00 med velkomst, underholdning og båltale, inden bålet tændes omkring en halv time senere. Det er noget helt specielt at stå i fodsporene på de gamle Skagens malere og kigger man på P.S. Krøyers sidste gruppeportræt fra 1906 med ’Sankt Hansblus på Skagen Strand’ kan man fornemme stemningen - mon ikke den er den samme i dag som dengang ?

Dag 2

Med tidlig afgang fra hotellet går dagens udflugt til Læsø, Danmarks mindste kommune med kun 1950 indbygger. Vi kører til Frederikshavn, hvorfra vi tager færgen 07.50 til Vesterø Havn på Læsø. Turen varer ca. 1,5 time og ved ankomsten møder vi vores lokalguide, der vil fortælle om øen. Vi starter med vores ø-rundtur, og besøger Byrum Kirke, Østerby Havn og Højsande. Undervejs nyder vi den særprægede natur på øen, hører om ølivet her langt ude i Kattegat og vi skal naturligvis besøge Saltsyderne, hvor vi spiser vores medbragte frokost. Sidst på dagen tager vi færgen tilbage og kører tilbage til Hotellet, hvor vi nyder en fælles middag.

Dag 3

Der er afgang efter morgenmaden og vi kører vi til Europas største vandreklit Råbjerg Mile. Den imponerende vandreklit bevæger sig i gennemsnit 15 meter om året, og man har plantet marehalm og træer for at bremse noget af sandflugten, som har været et stort problem for Vendsyssel.

Herfra kører vi til Kandestederne, som er en rigtig vestkystrand med alt hvad det indebærer af vind, bølger og fantastisk natur. Førhen var der en samling af få gårde og på en blæsende dag er her barskt, men på en stille sommerdag er her vidunderligt og stranden er markeret som badested.

Vores rejse fortsætter til videre til Hirtshals, hvor vi holder en frokostpause. Her finder vi Hirshals Bunkermuseum, som er Danmarks mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra Anden Verdenskrig. Museet ligger i et prægtigt naturområde ved Hirtshals Fyr. Området indeholder 3,5 kilometer løbegrave som forbinder 69 bunkere. I en mandskabsbunker er der indrettet en informationsudstilling, der fortæller om 10. batteri og Hirtshals under besættelsen, og i andre bunkere har man genskabt den oprindelige indretning.

Der bliver tid på egen hånd samt frokost inden vi fortsætter vores tur langs den dragende vestkyst, hvor vi kommer gennem den rå og rige natur, uendelige horisonter og storslåede kontraster fra klitlandskaber og idylliske kystbyer.

Ankomst til vores hjemby først på aftenen.

Diverse informationer:

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer.

Udgivet i Busrejser, Danmark, Kulturejser og tagget , , , , .