Sensommer i Østrig

Afrejse den 03. september

8 dages busrejse - pris fra 7.990 kr.

Sensommer i Østrig

Naturen er i højsædet, på denne rejse til Østrigs hjerte ved Zell am See. Byen ligger i en idyllisk dal og rejsen er krydret med historie og kultur. Vi oplever enestående bjergtinder, glitrende søer, grønne frodige dale og den gæstfrie tyrolske befolkning. Ingen andre steder i Østrig finder man så varieret natur på et så lille et areal. Vi bor på Hotel Schütthof, som ligger få km fra gågaden i centrum af byen og søen og tæt på svævebanen. Hotellet er typisk østrigsk og har mange gode faciliteter med restaurant, bar, og solterrasse.

Dag 1
Efter endt opsamling fortsætter vi over grænsen og ned gennem Tyskland til vores overnatningshotel. Her spiser vi en fælles middag.

Dag 2
Efter morgenmaden fortsætter vi gennem det smukke Sydtyske landskab i Bayern og videre ind i Østrig, til hotellet ved Zell am See.

Dag 3
Vi bruger dagen i byen Zell am See, der ligger i det såkaldte Zeller-bækken, som forbinder Saalach- og Saalzachdalen. I bunden her ligger Zeller See, som er 4 km lang, 1 km bred og 68 m dyb. Over søen knejser det enorme bjerg Schmittenhöhe sig. Vi tager på en sejltur på søen, som varer ca. 1 time. Herefter er der tid på egen hånd, til at nyde byen med forskellige og farvestrålende butikker.

Dag 4
På dagens udflugt tager vi på en skøn tur til Østrigs højeste bjerg, den berømte Grossglockner. Vi kører af højalpevejen og møder utallige hårnålesving og storslåede panoramaer. Den regnes for en af verdens smukkeste bjergveje og vi kører op i en højde af 2500 meter over havet. Vi gør et stop og nyder den fantastiske udsigt af Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, og den evige sne. Efter denne fantastiske oplevelse kører vi retur til vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 5
Vi bruger dagen på, at opleve den tyrolske charme og unikke bjergpanoramaer, når vi kører til det smukke St. Johann in Tirol, som beregnes for regionens pulserende hjerte og et paradis for aktive eventyrer – uanset alder. Undervejs besøger vi én af de mange gårde med deres osteproduktion og vi smager på herlighederne med en let frokost, inden vi kører videre. Turen fortsætter forbi Kitzbühel, som er kendt for at være et af de mest betydningsfulde skisportssteder i Østrig. Her passere vi Thurn Pass, som er et højt bjergpas i Østrig, der forbinder Kitzbühel i Tyrol med Mittersill i Salzburg. Vi holder en fotopause og nyder den flotte udsigt nede i dalen, inden vi kører retur til vores hotel. Ankomst sidst på eftermiddagen.

Dag 6
Dagens udflugt bringer os på en skøn tur til et af de mest besøgte steder i Østrig, nemlig Kaprun. I mange år har Østrig udnyttet de store vandmængder i bjergene til at frembringe energi. Ved Kaprun skal vi se en af landets bjergsøer, Mooserboden i 2040 meters højde. Vi kører til foden af bjerget med lokale busser, gennem bjergtunnellerne og videre med ’stållift’, der ved hjælp af tandhjul, trækker os op af bjergsiden. Her kommer vi op til den smukkeste sø Mooserboden i nationalparken Hohetauern. Vi nyder den fantastiske natur og udsigt over bjergene inden retur til vores hotel.

Dag 7
Vi må vinke farvel til Østrig for denne gang og sætter os fulde af rejseindtryk tilrette i bussen. Vi kører nordpå og med passende pauser ankommer vi sidst på eftermiddagen til overnatningshotellet i Midttyskland.

Dag 8
Turens sidste morgenmad nydes, inden vi tager det sidste tur mod grænsen. Hjemkomst hen på aftenen.

Udgivet i Busrejser, Kulturejser, Østrig og tagget , , , , , , .