Sejltur på Slien Fjord

Tirsdag den 04. juni
Pris per person fra 995 kr.

Sejltur på Slien Fjord

Tag med på en enestående sejltur på Slien fjord i Nordtyskland. Et unikt, maritimt program venter os på denne dejlige tur, når vi sejler til vikingelandet med skibet M/S Kappeln og om bord nyder vi en overdådig brunchbuffet med kolde og lunde retter. Undervejs på den 42 kilometer sejltur fra Kappeln til Slesvig, ser vi den smukke udsigt over fjorden, med historiske bygninger og broer og ikke mindst den flotte natur, som gør indtryk. Landskabet er i dag præget af godsdrift med mange levende hegn mellem markerne.

Landskabet langs fjorden emmer af grænselandshistorie, især på grund af vikingerne ved Hedeby, hvor Slien var porten til Europa, og hvor Dannevirke skulle beskytte Danmark. De mange kirker og danske bygninger vidner om den evige kamp om magten mellem hertuger og kongen, en tidligere sprængfarlig historie med kongemordet på Slien. Tidligere dannede sildefiskeriet grundlag for stor rigdom, og de UNESCO-fredede sildegårde kan stadig ses. Det er næsten som om tiden er gået i stå langs Slien – der er landsbyromantik overalt, de velbevarede landsbymiljøer ligger lidt glemt og gemt – klar til at blive oplevet.

Efter tre timers sejlads ankommer vi til Slesvig, hvor bussen venter på os. Hvis tiden tillader det, gør vi et stop ved grænsen inden kører tilbage til Fyn.

Husk: Pas og Euro til drikkevarer mv.

Udgivet i Endags-ture, Tyskland og tagget , , , .