Krydstogt på Rhône-floden

Afrejse den 08. oktober

10 dages busrejse  - Pris fra 14.995 kr.  

Krydstogt på Rhône-floden - gastronomi og kultur

At sejle på Rhône-floden er en oplevelse og vi vil opleve autentisk Provence, og hvor seværdighederne ligger som perler på en snor langs flodens breder. Vi møder vinstokke langs floden og lavendelmarkerne lyser op i de smukke lilla farver. Landsbyerne ligger på række og vi skal opleve den tidligere paveby Avignon, van Goghs elskede Arles og storbyen Lyon. Undervejs møder vi det naturskønne Ardèche og det særprægede Camargues. Turen byder på en raffineret og enestående gastronomisk middag på Abbaye de Collonges Paul Bocuse, som er den mest verdensberømte kok og grundlæggeren af cuisine traditionelle.

Dag 1

Med tidlig afgang kører vi fra Danmark til Tyskland og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel til overnatning. Fælles spiser middag.

Dag 2

Efter morgenmaden begiver vi os mod Luxembourg, et af Europas mindste lande men samtidig et af de rigeste pga en stor banksektor. Vi besøger den smukke hovedstad, hvor vi møder en skøn natur og historiske fæstningsværker. Siden 1994 har Luxembourgs gamle bydel og fæstningsværker været optaget på UNESCOs liste over Verdenskulturarv, og det er i sandhed en fornøjelse for os at opleve de historiske kvarterer. Langs de markante murværker findes flere gode udsigtspunkter, og i selve byen kan man nyde en lang række historiske huse, palæer, slotte og kirker.

Herfra fortsætter vores tur til Nancy og besøger vi den mest berømte er Place Stanislas inden ankomsten til vores hotel. Efter indkvartering mødes vi til fælles middag.

Dag 3

Efter morgenmaden pakkes bussen igen og kører vi i Lorraines vindistriktet, Côtes de Toul, hvor vi besøger en af de lokale vingårde. Herfra fortsætter turen ned mod Lyon, og efter et stop til frokost, ankommer vi til Lyon sidst på eftermiddagen. Vi går ombord på vores skib, som venter på os ved kajen. Vi bydes velkommen, bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstdrink samt middag.

Dag 4

Vi starter dagen med at besøge et af Lyons mest berømte fødemarkeder – Paul Bocuse, som åbnede sine døre i 1859. Markedet har et internationalt ry for at kunne tilbyde den allerbedste gourmetmad og en række af de fineste kvalitetsfødevarer.

Om eftermiddagen er der afgang med skibet til Collonges-au-Mont-d'Or og undervejs sejler vi bl.a forbi Lyons mest berømte kirke og byens vartegn, Basilique Notre-Dame de Fourvière. Basilikaen ligger højt oppe på Fouvière-Bjerget og kan ses fra det meste af byen

Vi sejler ind på La Saöne og stopper i Collonges-au-Mont-d´Or for natten.

Aftenen byder på en gourmetmiddag på Abbey of Collonges – Paul Bocuse, et rigtigt tempel for fransk gastronomi. Paul Bocuse var en trestjernet kok og var ubestridt mester i fransk gastronomi. Det er i hans unikke omgivelser, at vi tilbyder en middag tilberedt af kokkene i disse gastronomiske omgivelser og gøre din aften til en rigtig kulinarisk oplevelse.

Retur til skibet og sejlturen fortsætter.

Dag 5

Formiddagens sejlads tager os gennem den naturskønne Rhônedal til Tain l’Hermitage, hvor vi lægger til. Her tager vi på en spændende udflugt i det bjergrige område og besøger en af de lokale vingårde. Vi besøger chokoladehuset Valrhona, hvor vi smager på den verdensberømt chokolade inden retur til skibet.

Vores sejltur fortsætter Avignon, hvor vi ankommer hen under aftenen.

Dag 6

Pavebyen Avignon er i dag en levende kultur og kunstby, som er kendt for sit rige teaterliv. Meget af byen har rødder tilbage til romertiden og 1300-tallet, hvor paverne boede i byen. Vi starter dagen med en byrundtur til fods, hvor vi bl.a. besøger byens pavepalads – Palais des Papes, som engang var en miniudgave af Vatikanet. Hvis tiden tillader det, besøger vi stenbroen fra 1200-tallet, Pont Saints-Bénézet, der er Avignons vartegn. Selvom kun halvdelen af broen står tilbage, er der en fantastisk udsigt over floden.

Sidst på dagen sejler vi fra Avignon og videre til Arles.

Dag 7

Vi spiser morgenmad ombord, mens vi ankommer til Arles. Dagen byder på en tur til det store vådområde, La Camargue – et eventyrlandskab, hvor solen, lyset og vandet dominerer. Det er her, vi finder de berømte Camargue-heste i fuldt firspring hen over det flade marsklandskab. Vi er måske heldige at se en flok lyserøde flamingoer eller græssende tyre, der er genstand for de mange fester, egnens landsbyer afholder hver sommer.

Vi er retur igen midt på eftermiddagen, og vores sejltur fortsætter. Vi sejler gennem de smukke sydfranske landskaber mod Viviers.

Dag 8

Efter morgenmaden tager vi en tur i den hyggelige middelalderby Viviers, hvis tidligere velstand skyldes de store saltforekomster i Camargue-området. Vi tager på en byrundtur i centrum og ser både den nedre del af byen, som oprindeligt var forbeholdt for handlende, og den øvre bydel, som var forbeholdt for byens bedre borgerskab.

Efter frokosten ombord tager vi på en dejlig udflugt til floden Ardèche, som snor sig gennem den sydlige Rhônedal. Køreturen tager os gennem maleriske landsbyer og forbi endeløse, velduftende lavendelmarker. Landskabet omkring Ardèche er vildt og og forrevent, og her i undergrunden gemmer sig flere imponerende drypstenshuler med stalagmitter og stalaktitter - vi besøger en af disse grotter. Over Ardéche finder vi også den imponerende naturbro Pont d'Arc, som er dannet af flodens eroderende vand.

Efter den flotte udflugt ved Ardèche vender vi tilbage til skibet i La Voulte sur Saône og begynder sejltur tilbage til Lyon.

Om aftenen venter der en gallamiddag om bord på vores skib, hvor personalet står parat til at give os en dejlig aften.

Dag 9

Krydstogtet nærmer sig sin afslutning, og nogle dejlige dage på Rhône-floden er omme. Vi tager afsked med skibet og begynder hjemtur. Vi kører mod Tyskland til vores overnatningshotel og vi spiser sen middag på hotellet.

Dag 10
Vi ankommer til Danmark sidst på dagen.

Beskrivelse af skibet MS Rhone Princess

Franskejet, moderne 4-stjernet flodkrydstogtskib med plads til ca. 138 passagerer. MS Rhone Princes er totalrenoveret i 2011 og det er et nydeligt 2-dækker skib. Øverste dæk med restaurant, lounge, bar og A-kahytter. Hoveddæk med B-kahytter. Alle kahytter har 2 separate senge eller 1 grand lit, bad og toilet, hårtørrer, tv, og værdiboks. Trapper mellem etagerne (ingen elevator).

Forplejning om bord:

Helpension med morgenbuffet, frokost og aftenmenu.

Drikkevarer inkluderet -

Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00

All inclusive om bord:

Vin, øl, vand, sodavand og 1 kop kaffe til frokost og aften. I baren fra kl. 11-24 også alkohol, mousserende vine og hedvin (gælder ikke specialmærker og årgangsvine).

2 kahytskategorier:

A:  Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, dusche/toilet, hårtørrer, tv, og værdiboks.

B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med 1 stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, dusche/toilet, hårtørrer, tv og værdiboks.

 

Udgivet i Busrejser, Frankrig, Krydstogter og tagget , , , , , .