Pinsetur til Kielerkanalen

Pinsesøndag den 19. maj
Pris pr. pers. fra kr. 945,-

Pinsetur til Kielerkanalen

Vi skal på en spændende sejltur på en af verdens mest trafikerede kunstige vandveje – Kielerkanalen. Vi kører med passende pauser til Rendsburg, hvor vi går ombord på hjuldamperen Freya, det unikke dampskib, der stod færdig i 1905.

Herfra fortsætter vi vores sejltur på Kielerkanalen til Kiel. Undervejs får vi mulighed for at opleve noget af den store Kanal, der årligt betjener 50.000 skibe. Kanalen blev indviet i 1895, og er med sine 99 km et imponerende ingeniørarbejde af sin tid. Vi sejler ca. 65 km og undervejs nyder vi en god brunchbuffet, mens skibet flyder forbi smukke landskaber.

Kielerkanalen er i dag verdens tættest befærdede kunstige vandvej. Over 80 skibe sejler igennem kanalen dagligt svarende til ca. 29.000 skibe pr. år. Der er opført en række interessante bygningsværker, når man vil krydse Kielerkanalen. I Rendsborg er jernbanen udbygget til en kilometerlang "sløjfe" rundt om byen for at få skinnelegemet op i en tilstrækkelig højde, inden skinnerne krydser kanalen over højbroen. Under selve jernbanebroen hænger en "svævefærge" i lange kabler, som trækkes frem og tilbage over kanalen.

Efter 3½ time ankommer vi til Kiel, hvor bussen venter på os for at køre os tilbage til Fyn. Hvis tiden tillader det, gør vi hold ved grænsen til nogle få indkøb.

Husk: Pas og Euro til drikkevarer mv.

Udgivet i Endags-ture, Tyskland og tagget , .