Pellworm – Nordsøen og sælbanker

Søndag den 04. september

Pris per person kr. 895,-

Pellworm - Nordsøen og Sælbanker

Her er chancen for at opleve Tysklands femte største ø, og komme forbi sælbankerne i Vadehavet. Med tidlig afgang kører vi til Nordstranden, hvorfra vi sejler til Pellworm.

Vi sejler forbi sælbankerne og undervejs nydes en let frokost ombord inden vi ankommer til den smukke ø Pellworm. Her finder vi smuk natur og den helt særlige frisiske kultur. Og livet her har altid bud på store udfordringer og voldsomme stormfloder, som har været en hverdag for øens beboerne. For at beskytte sig har man bygget diger, der nu bliver forstærket og bygget endnu højere.

Tidligere har man ”indvundet” områder fra havet, skabt det om til lavtliggende land og bosat sig på niveauer langt under havets overflade, der hvor storbyen og handelsstedet Rungholt måske lå. Byen forsvandt på dramatisk vis, som et andet Atlantis, i en voldsom stormflod, der også ødelagde øen Strand, som Pellworm var en del af. Byen spøger dog stadig. Det siges, at man på vindstilledage endnu kan høre kirkeklokken, og der findes mange fund fra den fortabte by.

Ved ankomsten tager vi rundt på øen, hvor vi bl.a. skal se den gamle kirke St. Salvator, et besøg på Rungholt museum samt en tur til Fyrtårnet, der er en af øens varemærke.

Vi hører om en næsten glemt ø, dog fyldt med charme og atmosfære og helt så turistpræget, som de øvrige øer i. Historien fortælles om den egenrådige frisere, de selvstændige digegrever og Vadehavets dramatiske Atlantis-historie – den forsvundne by Rungholt.

Midt på eftermiddagen sejler vi retur til fastlandet, hvorefter vores hjemrejse begynder.

Posted in Danmark, Endags-ture, Nyheder and tagged , , , , , .