Eventyrligt minikrydstogt

Afrejse den 22. juni
5 dages bus/skibsrejse - pris fra kr. 6.595,-

Eventyrligt minikrydstogt til Helsinki

Oplev hovedstæderne Stockholm og Helsinki på dette minikrydstogt. Her finder vi skønne storbyoplevelser med de lyse sommernætter og solens varme stråler om dagen.

Rejsen starter med en byrundtur i Stockholm, svenskernes stolthed og nok den smukkeste beliggende by i Nordeuropa. Byen spreder sig over 14 øer i skærgården og nærmest flyder på vandet. Bybilledet er præget af imponerende broer, det imponerende kongeslot og ikke mindst Stockholms hjerte, Gamla Stan.

I Helsinki bruger vi en dag i den spændende by med masser af beundringsværdige bygninger og mere end 450 års historie. Her findes vi skønne naturlige omgivelser, hvor gammelt og nyt mødes i bybilledet.

Resten af tiden bruges om bord på skibet med en slentretur på dækket, nyde udsigten over havet samt ind- og udsejlingen med de smukke skærgårde i Sverige.

Dag 1
Der er tidlig afgang til Frederikshavn, hvorfra vi sejler kl. 08.00 mod Göteborg. Vi spiser en morgenbuffet om bord og efter ankomsten til Göteborg, kører vi gennem det smukke Sverige og med passende pauser undervejs langs søen Vätteren ankommer vi til Stockholm.

Efter indkvartering vil der blive lidt tid til afslapning inden vi spiser fælles middag.

Dag 2
Vi starter dagen med en rundtur i Stockholm inden vi begiver os ned til skibet. På turen ser vi bl.a. Sergels Torv, byens vartegn Stadshuset samt Kongeslottet.  Og vi bruger dagen til at udforske den gamle bydel Gamla Stan, der er et af de bedst bevarede bydele i Norden.

Herefter kører vi til Gamla Stan, hvor der bliver tid på egen hånd inden vi samles og kører til terminalen. Her går vi ombord på et af Østersøens største krydsningsfærger med gågade, butikker, cafeer og restauranter.

Efter uddeling af kahytter, vil der være tid til afslapning inden fælles middag.


Dag 3
Efter en nats sejlads lægger skibet til midt på formiddagen i hjertet af Helsinki, Finlands smukke hovedstad med over 450 års historie. Vi starter med byrundtur, hvor vi skal opleve nogle af de mange seværdigheder, der findes i byen, bl.a. den berømte stenkirken ’Temppeliaukio’, som er en af Finlands mest populære attraktioner. Her finder vi et af de mest respekterede eksempler på moderne arkitektur, og kirken er hugget ud i naturlige klipper, som giver en fantastisk akustik. På rundturen ser vi også Det Olympiske Stadion, Operahuset samt Parlamentet. Der vil blive tid på egen hånd til at kigge nærmere på byen. Helsinki er kendt for de mange design butikker og for Nordens største varehus – Stockmann.

Sidst på eftermiddagen forlader vi Helsinki på det store skib og sejler igen mod Stockholm.

Dag 4
Efter stor morgenmadsbuffet vil der være tid til at nyde indsejlingen til Stockholm – gennem den stockholmske skærgård, som består af ca. 24.000 øer. Vi sejler meget tæt forbi mange af øerne. En fantastisk oplevelse.

Ved ankomst til Stockholm møder vi vores bus igen og her fortsætter turen fortsætter forbi Ridderholmskirken til Djurgården ved Vasa museet, hvor det er muligt at besøge museet. Her finder vi krigsskibet Vasa, der kæntrede ved udsejlingen til havet i 1628, idet der pludselig kom et vindstød. Skibet sank til havbunden og det tog 333 år før Vasa igen så dagens lys og næsten intakt, en enestående kunstskat og verdens største turistmål.

Museet er beliggende på Djurgården, hvor man også finder frilandsmuseet Skansen og Grönna Lund. Der vil være mulighed for enten at besøge det flotte historiske frilandsmuseum, hvor man får et unikt indblik i den svenske historie. Her er ca. 150 gamle huse og gårde, en zoologisk have, butikker og restauranter.

Efter dagens oplevelser kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres og fælles middag.

Dag 5
Efter morgenmaden er der afgang mod Göteborg, hvorfra vi sejler kl. 16.45.

Ved ankomsten til Frederikshavn kl. 20.15, kører vi retur til vores hjembyer

Udgivet i Busrejser, Finland, Krydstogter, Krydstogter, Storbyer, Sverige og tagget , , .