Marsktårnet og Gram Slot

Marsktårnet og Gram slot

Mandag den 12. august

Pris pr. person fra kr. 895,-

Marsktårnet og Gram slot

Efter opsamling kører vi til en af Danmarks nyeste attraktioner, Marsk Tower, som er blevet Sønderjyllands nye berømte vartegn.

Vi starter dagen med at besøge det 25 meter høje udkigstårn - Marsk Tårnet, som har kostet næsten 24 mio. kr. at opføre. Her møder vi en enestående naturoplevelse fra første række og med udsigt ud over marsken og Nationalpark Vadehavet. Efter at have gået de 146 trin op til udkigsplatformen, er vi 36 meter over havets overflade. Her oplever vi, hvordan himmel og hav går i ét med horisonten. Og hvis vejrforholdene er gode, kan vi se helt til Esbjerg, Sild og Rømø.

Og samtidig besøger vi Ballum Sluse, som byder på en imponerende udsigt over vadehavet på den ene side og de flade marker på den anden. Det fine, gamle rødstensbyggeri har gennem årtier guidet vandet fra Brede Å gennem Ballum-Alstrupdiget og diget er etableret for at forhindre stormfloder i at ødelægge de bagvedliggende marker.

Eftermiddagen byder på et besøg på Gram slot, som i dag ejes af Sanne og Svend Brodersen. De købte slottet efter Kim Brockenhuus-Schack tilbage i 2007, efter at det havde været i den samme families eje i næsten 350 år. Stedet er blevet forvandlet fra et slumrende Tornerose slot til et kulturelt og erhvervsmæssigt fyrtårn i hele Sønderjylland. Gram Slot er i dag en unik og meget alsidig virksomhed under stadig udvikling. Virksomheden består af et moderne, økologisk landbrug og af en kulturinstitution med levende formidling af historie, arkitektur, kultur og natur. Der afholdes en række arrangementer og rundvisninger løbende gennem året.

Vi tager på en rundvisning og høre om gården, som en unik og meget alsidig virksomhed, der består af et moderne, økologisk landbrug.

Besøget slutter med kaffe og kage på slottet.

Efter en dejlig dag kører vi retur til vores hjembyer.

Udgivet i Danmark, Endags-ture og tagget , , .