Margrethe den første og eventyrligt julemarked

Tirsdag den 23. november
Pris pr. person fra kr. 798,-

Margrethe den første og eventyrligt julemarked

Når den nye storfilm om Margrete den Første får premiere i biograferne, er det ikke kun Trine Dyrholms skuespilpræstation, vi kan glæde os til. På Dronningens Christiansborg udstilles kostumer fra filmen sammen med originale genstande fra Nationalmuseet, der knytter sig til Margrete 1.s periode, så vi får mulighed for at dyrke historien om den fascinerende kvinde, der i den grad satte sit aftryk på historien.

Tårnsalen på Dronningens Christiansborg bliver indrettet i middelalderlig stil så den ligner Margrete 1.s tronsal fra filmen. Her kommer vi tæt på filmens figurer via kostumer og rekvisitter, såsom troner og kroner. Effekter som bringes i spil med originale genstande fra Nationalmuseets samlinger.

Det er ikke tilfældigt, at udstillingen finder sted på Dronningens Christiansborg. Slottet hviler nemlig på ruinerne af den borg, hvor Margrete som dansk kongedatter blev gift med den norske konge i 1363.

Med vores rundviser vil vi høre mere om Margrethe den første samt om ruinerne af Biskop Absalons borg fra 1167, hvor vi finder den største og ældste ringmuren fra 1100-tallet. Ringmuren beskyttede borgen mod vendiske sørøvere fra syd. Til skræk og advarsel satte Absalon sørøvernes afhuggede hoveder på pæle uden for borgmuren.

Efter fælles frokost slutter dagen med en tur på det eventyrlige julemarked midt i Københavns hjerte. Her i de historiske rammer ved Kongens Nytorv, og med udsigt til de smukke juleudsmykninger på Hotel D’Angleterre og Magasin, er der mulighed for at hygge sig – kigge efter julegaver og nyde de mange flotte boder.

Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Fyn efter en oplevelsesrig dag.

Posted in Danmark, Endags-ture, Inspiration and tagged , , .