Krydstogt på Rhinen

Afrejse den 24. april 2024

8 dages busrejse - Pris pr. pers. fra kr. 12.875,-

Krydstogt fra Amsterdam til Strasbourg

Flot krydstogt på Rhinen, hvor vinmarker, knejsende borge, historiske byer og smukke landskaber står i kø for at blive betragtet. 800 km sejlads fyldt med spændende oplevelser på vandvejen fra Holland gennem Tyskland til Frankrig. Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kulturer. Dens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig. I Romerriget dannede floden grænse mod de frie germanere i nord. Flere af de forposter som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer. Vi besøger i Amsterdam, Køln, Rüdesheim, Heidelberg og Strasbourg. Med sine 1.320 km er Rhinen en af Europas længste floder. Vi sejler på de øverste to tredjedele og passerer undervejs nogle af de smukkeste områder og de kendteste byer. Rejsen er med All Inclusive om bord.

Dag 1

Med tidlig afgang kører vi fra Danmark til Tyskland, hvor vi spiser frokost, inden vi krydser grænsen til Holland. Vi ankommer til Amsterdam sidst på eftermiddagen, hvor MS Europe ligger klar ved kaj. Inden middagen er der præsentation af besætningen og velkomstdrink i den hyggelige lounge. Vi spiser selvfølgelig middag om bord.

Dag 2

Om formiddagen ser vi nærmere på Amsterdam. Byen er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs. Det giver den sin helt egen karakter og charme. Den bedste måde at opleve byen på er til søs. Der bliver mulighed for en sejltur, hvor du kan nyde havnen, opleve de snævre kanaler og se de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var sådan, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

Efter frokost kører vi til Hollands smukkeste blomsterpark, Keukenhof, som for nogle turister er den vigtigste grund til at besøge Holland i det tidlige forår. Her blomstrer i millionvis af forårets tidligste løgplanter fx påskeliljer, tulipaner og hyacinter så langt øjet rækker.

Vi kører retur til vores skib og vi sejler til Nijmegen, mens vi nyder dagens middag.

Dag 3

Tidlig om morgenen ankommer vi til Nijmègen og efter morgenmaden kører vi til Arnhem, som er forbundet med et af de mest berømte slag under 2. Verdenskrig, nemlig Slaget om Arnhem 17. og 18. september 1944. Planen, der var udtænkt af den engelske feltmarskal Montgomery, fik navnet Operation Market Garden og indebar at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier ved Oosterbeek vest for Arnhem. Faldskærmssoldaterne skulle rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn, og holde den, indtil der kom forstærkning fra syd. Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb vil forvirre og splitte de tyske tropper, men operationen gik galt på grund af tæt tåge, som gjorde det umuligt for forstærkningstropperne at nå frem.

Vi er tilbage på skibet til frokost og om eftermiddagen sejler vi gennem Krefeld i Ruhrdistriktet  og nyder en dejlig middag om borg.

Dag 4

Det meste af formiddagen nyder vi sejlturen til Køln, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. På byrundturen til fods ser vi den berømte katedral. Den meget smukke katedral er byens vartegn og slap mirakuløst næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. verdenskrig. Køln er en skøn by, der blandt andet er kendt for 4711 eau de cologne – kølnervand – og sit gode øl. Der bliver selvfølgelig tid til at shoppe til parfume eller slukke tørsten med et friskskænket glas Kølsch i en af byens ølstuer.

 Dag 5

Nyd den flotte udsigt fra soldækket eller slap af med en god bog. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Loreleiklippe, hvor passagen er smal og meget vanskelig. Ifølge myten bedårede den smukke Lorelei med det lange, gyldne hår søfolkene og afledte deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Midt på eftermiddagen lægger vi til i den livlige vinby Rüdesheim. Bussen kører op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt ud over byen og Rhindalen med de mange vinmarker. Vi kommer også gennem den hyggelige Drosselgasse med små vinhaver og bindingsværkshuse. Efter middagen om bord er der måske stemning for, at vi går med rejselederen tilbage til Drosselgasse og finder en hyggelig kneipe.

Dag 6

I Mannheim går vi fra borde og kører til Heidelberg, som er en af Tysklands smukkeste byer. Her er et væld af charmerende huse, og hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin bliver produceret. Byen er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og der er liv og glade dage alle vegne. Om aftenen er der skruet ekstra op for forkælelsen med kaptajnens gallamiddag om bord.

Om aftenen er der skruet ekstra op for forkælelsen med kaptajnens gallamiddag om bord mens vi sejler mod Strasbourg.

Dag 7

I løbet af natten sættes kursen mod Frankrig. Vi ankommer til Strasbourg efter morgenmaden og besøger bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har været under skiftevis fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader og en gammel by med bindingsværk, små gyder og smalle kanaler. Der tales mange tungemål i Strasbourg – hele Europas mødested.

Midt på eftermiddagen forlader vi Strasbourg og kører til vores hotel i Midttyskland, hvor vi overnatter.

Dag 8

Efter morgenmaden kører bussen retur til Danmark. Efter stop ved grænsen ankommer vi til vores hjembyer først på aftenen.

Diverse informationer

Der tages forbehold for trykfejl samt ændring i program samt i sejlplanen f.eks. pga. vandstanden el.lign.

OBS! Der kan være nogle af udflugterne, der ikke egner sig til gangbesværede. Men det er altid muligt at blive på skibet og nyde faciliteterne her.

Vi bruger vores egen bus til udflugter på turen.

Udgivet i Busrejser, Danmark, Inspiration, Krydstogter, Krydstogter og tagget , , .