Kronborg og udstillingen ’Kongerækken’

Torsdag den 16. september

Pris pr. person fra kr. 798,-

Kronborg og udstillingen ’Kongerækken’

I samarbejde med modedesigneren Jim Lyngvild har Kronborg skabt en anderledes udstilling. Det er en involverende og levende udstilling med storslåede billeder af fortidens konger og dronninger.

For første gang ser vi den Danmarks kongerække over år igen pryder væggene på Kronborg slot. Udstillingen tager udgangspunkt i kongerækken- Men også Kronborg slots historie og en række anderledes portrætfotos, smykker og drager, som Jim Lyngvild har skabt.

Ved ankomsten skal vi opleve udstillingen, hvor konger og dronninger bliver vagt til live på en helt ny måde. Vi bliver imponeret over at se de tre meter høje portrætbilleder, der på dragende og fascinerende vis fortæller historien om Danmarks monarki. Vi oplever vægtapeter på det gamle kongeslot krydret med rekonstruerede drager og billeder af scener, der kunne have udspillet sig på Kronborg slot.

Det er ikke første gang, at kongerækken våger over Kronborg Slot. Frederik 2. fik i sin tid vævet 43 kongetapeter, eller gobeliner, til Dansesalen. Tapeterne afbildede 101 danske konger; fra sagnkongen Dan til Frederik 2. selv og hans søn Christian (4.). Grunden var selvfølgelig kongens svenske ærkerival, Erik 14. Erik havde på samme tid bestilt en serie vægtapeter med den svenske kongerække. Men hvis man tilføjer et par mytiske sagnkonger, er den danske kongerække længere og dermed mere imponerende end den svenske. Foruden kongerækken oplever vi nogle af de kongelige værelser samt det, som engang var den største dansesal i hele Nordeuropa.

Vi ser den pragtfuldt udsmykkede slotskirke i renæssancestil og ikke at glemme - en tur i kasematterne, hvor Holger Danske dvæler og klar til at vågne op til dåd, hvis Danmark får brug for ham!! Efter fælles frokost kører vi det prægtige Karmeliterkloster, oprindeligt en klosterkirke, som blev opført af fattige hvidebrødre. Det var tiggermunke, der kom til Danmark omkring 1500-tallet på foranledning af kong Erik af Pommern. Han skænkede dem byggegrunden i Helsingør og man siger, at disse meget lærde folk stod under Jomfru Maria særlige beskyttelse, hvorfor alle deres klostre var indviet til hende.

Vi besøger Sct. Mariæ Kirke inden retur til Fyn efter en oplevelsesrig dag.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , .