Krakow – storbycharme

Afrejse den 01. september

5 dages flyrejse, fra kr. 5.995,-

Krakow – storbycharme – kultur og historie

Rejsen til en af Østeuropas smukkeste og mest spændende byer, Krakow, er en kulturrejse til en by med mange kulturelle perler, restauranter og et afslappet hverdagsliv.

Vi bor tæt ved centrum og med en over 1.000 år gammel historie er Krakow en sand smeltedigel af både gammel og nyere tids historie. Byen er desuden et arkitektonisk paradis med alt, hvad hjertet kan begære af smukke pladser, kirker og monumenter. På vores udflugter i Krakows omegn fortælles der om gammel og rig kultur, men som også er vidnesbyrd om de største skampletter på Europas historie. Byens centrum er fuld af liv på den centrale plads, som der bliver mulighed for at udforske.

Dag 1
Afgang med fly fra Billund sidst på dagen og vi ankommer til Krakow først på aftenen. En bus venter på os i lufthavnen og kører os til vores hotel. Vi slutter dagen med en sen middag på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur til fod i vores spændende værtsby, som er en af Europas ældste universitetsbyer fra det 14. århundrede. Her finder vi mange kunstskatte og historiske bygninger fra alle epoker og i alle stilarter. Et af højdepunkterne er den store markedsplads midt i den gamle bydel, en kæmpeplads, hvor vi finder den gamle markedshal med Mariakirken i det ene hjørne. Vi går også en tur på Wavel-højen, hvor vi ser Kongeslottet og den smukke gård, hvorfra vi har en fantastisk udsigt ud over floden og byen.

Dag 3
Om formiddagen besøger vi den jødiske bydel Kazimierz, hvor denne bydel tidligere var en separat by fra Krakow med egne bymure, indtil den blev en del af byen i 1800-tallet. Bydelen har været jødisk præget siden omkring år 1500 og blev hurtigt et jødisk kulturelt centrum. De mange synagoger i bydelen vidner om denne indflydelse. Arkitekturen er også anderledes end i "det andet" Krakow.

Resten af dagen er til oplevelser på egen hånd. Fælles middag.

Dag 4
Dagens program er en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. Vi kører til saltminerne i Wieliczka, og det er uden tvivl Polens meste berømte seværdighed. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Det er en rundtur på ca. 2,5 km, som tager os ned til det tredje niveau - 135 meter under jorden. Undervejs hører vi myter og fortællinger om minernes historie og oplever, hvordan de fantastiske skulpturer og kapeller er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk.

Dag 5
Efter morgenmaden er der stadig tid på egen hånd, inden vi forlader Krakow. Vi flyver sidst på eftermiddagen og lander i Billund med kufferten fuld af minder.

Udgivet i Flyrejser, Kulturejser, Polen, Storbyer.