Jim Lyngvild – ’Åh Gud’

Tirsdag den 06. august
Pris pr. person fra kr. 895,-

Jim Lyngvild – ’Åh Gud’

Sukkerhallen i Assens har en fascinerende historie og det var områdets helt store arbejdsplads indtil det lukkede i 2006. Efter lukningen blev bygningerne renoveret og havde forskellige funktioner, som rådhus, sportsarena, politistation samt liberalt erhverv. Bygningen som nu rummer Sukkerhallen har stået ubrugt hen indtil 2024, og nu får vi mulighed for at se af Jim Lyngvilds mange udstillinger, nemlig ’Åh Gud’.

Udstillingen er mere end blot en præsentation af religiøse motiver; den er et spørgsmål. Et spørgsmål, der udfordrer vores forestillinger om, hvem Jesus virkelig var, og hvordan vi ser ham i dag. Lyngvild stiller spørgsmålstegn ved den traditionelle fremstilling af Jesus og opfordrer os til at reflektere over, hvordan vores personlige tro former vores opfattelse af det guddommelige.

Under vores besøg kommer vi på en rejse, hvor Jim Lyngvilds udstilling af kirkekunst i Assens, lader os forundre, provokere, røre og fortrylle. For i dette hellige rum åbner kunsten døren til nye perspektiver og inviterer os til at udforske vores egne trosmønstre og tvivl.

Inden ankomsten til Assens skal vi opleve ’Keramikkens magi’ på vores besøg på Keramikmusset Clay. Her får vi mulighed for at se en udstilling med Edmund de Waal og Axel Salto. I Danmark er det første gang man får lejlighed til at opleve en større præsentation af Edmund de Waal og Axel Salto er en af de største kunstnere i det 20. århundrede.

Vi nyder en fælles frokost og eftermiddagens oplevelser i Sukkerhallen er en opdagelse i Jim Lyngvilds udstilling af kirkekunst med ca. 150 billeder fra både Faaborg Kirke-udstillingen, Museum Jorn og Illum.

Efter dagens oplevelser kører vi retur til vores hjembyer og nyder eftermiddagskaffen ved bussen.

Udgivet i Endags-ture, Nyheder.