Holland – med besøg i Floriaden

Afrejse den 19. april 2022

5 dages busrejse - pris fra 4.495,-

Holland – med besøg i Floriaden

Det er 10 år siden sidste, men nu sker det altså igen! Floriaden åbner portene til en fantastisk oplevelse, hvor nationer fra hele verden i mere end seks måneder viser deres haver frem. Når du det ikke denne gang, må du vente 10 år til næste. På denne rejse tager vi forskud på forårets glæder og besøger naturligvis Floriaden, som er et uforglemmelige besøg. Men rejsen byder også på et besøg i Hollands smukkeste blomsterpark Keukenhof, en tur på Ostermarkedet i Alkmaard samt en udflugt til Amsterdam. Vi har valgt at bo i Zwolle, som er udgangspunkt for forårets busrejse til Holland, hvor tulipaner og andre forårsblomster dækker det flade land, så det ligner et mangefarvet skakbræt.

Dag 1

I vores komfortable bus forlader vi Danmark og ankommer først på aftenen til vores hotel i Zwolle. Efter indkvartering spiser vi middag på hotellet.

Dag 2

Denne dag står i blomsternes tegn. Først kører vi til verdens største blomsterauktion i Aalsmeer, hvor der dagligt sælges ca. 1 million blomster. Herfra fortsætter vi til Hollands smukkeste blomsterpark, Keukenhof. Her plantes mere end 7 millioner blomsterløg hvert efterår for at vi kan se dem blomstre om foråret. Herefter finder vi rækker med mere en 800 forskellige tulipaner. En unik og uforglemmelig oplevelse som for nogle turister er den vigtigste grund til at besøge Holland i det tidlige forår.

Dag 3

Blomsterverdensudstillingen Floriaden finder sted hvert 10. år og i år er det i Almere, i området omkring Amsterdam. Den 60 hektar store verdensudstilling viser gennem forskellige mindre haver og bygninger ser vi grønne udstillinger fra ind- og udland og som gør vores byer, sjovere, smukkere og mere bæredygtige. Udstillingen er delt op i flere områder og nogle af de vigtige elementer i temaerne er duften og farven på blomster og planter, grønsager og frugt.

Dag 4

Vi starter tidlig efter morgenmaden og kører nordpå. Byen Alkmaar forbindes med ost, og ikke uden grund for her vi finder et af Hollands få eksisterende ostemarkeder samt et ostemuseum, der er indrettet i det smukke gamle indvejningshuse. Vi ser ostemarkedet inden turen går til Hollands hovedstad Amsterdam. Her finder vi kanalerne med sine rækker af beboede husbåde, de smalle huse og hyggelige gader danner en malerisk ramme om byens myldrende og multietniske hverdag. Med bussen kører vi en orienterende byrundtur, der fører os rundt i byens mange kvarterer. Vi slutter rundturen i museumskvarteret, hvor der vil være mulighed for på egen hånd at besøge et eller flere af de mange spændende museer.

Dag 5

Efter en tidlig morgenmad begynder hjemturen, og vi ankommer til Danmark først på aftenen.

Posted in Busrejser, Holland, Inspiration, Kulturejser and tagged , , , , , , , , .