Helgoland – Den røde ø

Afrejse den 26. juni

3 dages busrejse - pris pr. pers. fra kr. 3.595,-

Helgoland  - den røde ø

På vores spændende ophold i Nordtyskland får vi mulighed for at opleve forsommeren på Tysklands eneste rigtige Ø ’Helgoland’, der ligger ca. 70 km ud for Elbens udmunding i Nordsøen. Dagene byder på naturoplevelser og selve øen Helgoland bevidner og giver et fint indblik i de omtumlede forhold, øen har oplevet, som henholdsvis engelsk, dansk og tysk område. På Helgoland er der godt 1600 fastboende og øen er bilfri, derfor har fodgængere kronede dage, og når både naturen og butikkerne kalder, er der lagt op til et par hyggelige dage på den mindste af de tyske øer.

Dag 1
Med tidlig afgang kører vi til Büsum, hvorfra vi skal sejle kl. 09.30. Efter 2½ times sejlads i Den tyske bugt, ankommer vi til den toldfrie ø, Helgoland, som ligger ca. 70 km fra fastlandet. Når vi nærmer os Helgoland, ser vi på lang afstand de 60 meter høje røde klipper ved Nordkysten. Kommer vi lidt nærmere, ser vi en fritstående rød klippe ude i havet, ikke langt fra kysten. Det er ’Lange Anna’.

Ved man det ikke i forvejen, bliver man måske overrasket over at finde ikke én, men to øer. Engang i tidernes morgen var de et landområde, men siden sank en del i havet, og nu er det et stræde mellem klippeøen Helgoland og sand- og klitøen, der kaldes ’Dynen’.

Hovedøen har sit byområde i to etager og her findes ikke andre biler på Helgoland end en ambulance, en brandbil og en renovationsvogn. Alle gader er beregnet til at gå i, og de er udsmykket med mange blomster og bænke. Husene er genopbygget efter englændernes bombardementer under krigen, og efterfølgende brug af øen som træningsplads for bombninger, da 2. verdenskrig var slut.

Ved ankomsten til øen, bliver vores bagage hentet af hotellet, hvor vi bliver indkvarteret. Vi indkvarteres på tre forskellige hoteller på øen og efter lidt afslapning på vores værelser, starter vi vores rundtur inden fælles middag på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden bruges dagen på oplevelser på øen og vi skal bl.a. opleve fuglefjeldet, hvor der næsten altid er mange fugle, som suler og lomvier. Fra landgangen på ’Unterland’ er der 181 trin (elevator mod betaling) til øens flade top og området ’Oberland’. Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og her kan vi i nogle perioder se de talrige lomvier, der holder til på fuglefjeldet.

Der er mulighed for en tur med færgen til ’Dünen’, den lille sandbanke, hvor vi finder en flyveplads og der ofte er mulighed for at se hundredvis af sæler liggende på stranden.

Der kan også arrangeres en sejltur rundt om Helgoland eller en rundvisning med lokalguide i de underjordiske beskyttelsesrum.

Efter en dag med mange oplevelser er vi retur til vores hotel. Middag på egen hånd.

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi vores værelser og vi sætter bagagen til opbevaring indtil vi om eftermiddagen forlader øen. Vi sejler retur fra Helgoland kl. 15.45 og der serveres kaffe og kage ombord. Forventet ankomst til Büsum kl.18.00, hvorefter vi kører til Danmark. Vi har sen ankomst til Danmark og dagene bliver udnyttet fuldt ud på denne tur.

Udgivet i Busrejser, Kulturejser, Tyskland og tagget , , , .