Helgoland – Den røde ø

Søndag den 04. august
UDSOLGT

 

Helgoland  - den røde ø

Med tidlig afgang kører vi til Büsum, hvorfra vi sejler til Helgoland. Efter 2½ times sejlads i Den tyske bugt, ankommer vi til den toldfrie ø, Helgoland, som ligger ca. 70 km fra fastlandet. Når vi nærmer os Helgoland, ser vi på lang afstand de 60 meter høje røde klipper ved Nordkysten. Kommer vi lidt nærmere, ser vi en fritstående rød klippe ude i havet, ikke langt fra kysten. Det er ’Lange Anna’. Ved ankomsten til øen, venter der os en særlig oplevelse, når vi skal udskibes til de såkaldte ”Bördeboote”, der sejler os fra reden til landgange på Helgoland.

Ved man det ikke i forvejen, bliver man måske overrasket over at finde ikke én, men to øer. Engang i tidernes morgen var de et landområde, men siden sank en del i havet, og nu er det et stræde mellem klippeøen Helgoland og sand- og klitøen, der kaldes ’Dynen’. Hovedøen har sit byområde i to etager og her findes ikke andre biler på Helgoland end en ambulance, en brandbil og en renovationsvogn. Alle gader er beregnet til at gå i, og de er udsmykket med mange blomster og bænke. Husene er genopbygget efter englændernes bombardementer under krigen, og efterfølgende brug af øen som træningsplads for bombninger, da 2. verdenskrig var slut. Der bliver mulighed for at opleve øen på egen hånd og især fuglefjeldet, hvor der næsten altid er mange fugle, som suler og lomvier. Fra landgangen på ’Unterland’ er der 181 trin (elevator mod betaling) til øens flade top og området ’Oberland’.

Herfra er der en smuk udsigt over øerne, og her kan vi i nogle perioder se de talrige lomvier, der holder til på fuglefjeldet. Helgoland er toldfrit område og opholdet på øen byder også på tid til at slå en god handel af. Efter ca. 4 timer på øen sejler vi retur til fastlandet og undervejs serveres der aftensmad.

Bemærk: Turen kan ikke anbefales til gangbesværede, da der må forventes en del færdsel i ujævnt terræn.

HUSK: pas og euro

Udgivet i Endags-ture, Tyskland.