Hallig Hooge er en frisisk ø

Hallig Hooge – de frisiske øer

Onsdag den 21. august

Pris pr. person fra kr. 995,-

Hallig Hooge - en af de frisiske øer

Dagens udflugt går til en af de frisiske øer Hallig Hooge, som med sine 574 hektar og 11 værfter er den næststørste af de 10 halliger i det nordfrisiske vadehav. Hallig er oprindeligt en vadehavsø uden diger. En hallig er derfor stærkt udsat for oversvømmelse i forbindelse med kraftigt højvande eller stormflod. De fleste halliger har dog lave sommerdiger nu.

På beboede halliger er husene bygget på såkaldte værfter, det vil sige kunstigt opkastede høje, så husene ikke oversvømmes ved højvande, men hvor resten af øen oversvømmes. En typisk vinter sker det 20-30 gange. Kong Frederik VI besøgte i 1825 Hallig Hooge for at bese skader efter en stormflod, og han måtte blive en par ekstra dage på grund af en ny storm, blev han i øens fornemste stue, som derfor kaldes "Kongestuen". På den kun 5,6 km2 store ø er der højt til himlen, stort udsyn og en særlig kultur, der værnes om af de ca. 100 faste beboere.

Alle huse er placeret på jordhøje, såkaldte værfter, der sikrer imod oversvømmelser ved storm. Øens øvrige områder bliver til gengæld overskyllet flere gange årligt - dette kaldes "Land unter". På turen ud i Vadehavet vil vi opleve den særegnede kultur i et område, hvor man altid er underlagt naturen, og du vil høre fortællinger om voldsomme stormfloder, konger og digegrever.

Øen er bilfri og transporten rundt på øen foregår i hestevogn/prærievogn, som da kongen i sin tid besøgte øen. Sidst på eftermiddagen sejler vi retur til fastlandet, hvorefter vores hjemrejse begynder.

Udgivet i Danmark, Endags-ture og tagget , , , , , , , .