Flodkrydstogt på Elben

Afrejse den 07. juli

7 dages busrejse - Pris  fra 12.595 kr.

Flodkrydstogt på Elben

Flot krydstogt på Elben og dens bifloder fra Hamborg til Berlin. Undervejs på vores sejltur vil vi opleve nogle af de største byer i Tyskland samt små hyggelige byer langs Elben. Og vi tager med på en af de højeste skibselevatorer i Europa samt besøger Volkswagen i Wolfsburg.

Om bord på det skønne skib MS Elbe Princess oplever vi en panoramaudsigt uanset, hvor du er på skibet. Kahytterne har store vinduer og rejsen er med All Inclusive om bord.

Dag 1
Efter opsamling kører vi ned over grænsen til Dannevirke, som er det største fortidsminde i Nordeuropa. Det består af et system af forskellige mure, volde og vådområder, der blev bygget tværs over den jyske halvøs smalleste sted under vikingetiden. Den blev brugt sidste gang i 1864 som forsvar mod tyskerne.

Vi ankommer til Hamborg først på eftermiddagen, og vi starter med en byrundtur og slutter ved havnen, hvor vi tager en gåtur under Elben ad den 100 år gamle Elbtunnel. Dens oprindelige navn var St. Pauli Tunnel, men efter 1975, hvor den nye tunnel blev bygget, er den også kendt som Die Alte Tunnel.

Ved havnen ligger vores skib MS Elbe Princess klar og vi går om bord. Inden middagen er der præsentation af besætningen og velkomstdrink i den hyggelige lounge. Vi spiser selvfølgelig middag om bord.

Dag 2
Efter morgenmaden besøger vi Hamborgs nye koncerthus Elbphilharmonie, der efter syv års forsinkelsen slot dørene op i 2017 og har været umådeligt populært og tiltrukket besøgende fra hele verden. Her får vi mulighed for at komme ind i bygningens foyer og besøge udsigtsplatformen ”Plaza”, 37 meter over niveau, hvorfra vi har en enestående udsigt over Hamburg by og havn.

Vi kører retur til skibet for at nyde en dejlig frokost og herefter kører vi til ”Altes Land”, hvor vi kører forbi forskellige frugtplantager. Hvis tiden tillader det, tager vi på en spændende rundtur i frugtplantagen, hvor vi kører med ”Obsthof-Expressen”. Der bliver mulighed for at købe frugt mv., inden turen fortsætter gennem Altes Land, som også byder på smukke hollandsk-prægede byer.

Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen og der bliver tid til at slappe af inden middagen. Efter spisningen er der underholdning i baren.

Dag 3
Vi sejler fra Hamborg og op ad Elben mod Wolfsburg. Undervejs sejler vi ind i Elbe-sidekanalen, som er 115 km lang og vi vil opleve at blive hævet 38 meter op og ned i skibselevatoren i Scharnebeck.

På dagens udflugt kører vi til en af de mest velbevarerede hansabyer Lüneburg. Byen har en lang historie som handelsby og det skyldes især den store succes med salthandlen i middelalderen, som dermed gjorde byen til en blandt Tyskland rigeste byer.

Efter vores besøg i byen med de fine borgerhuse, kører vi tilbage til skibet og nyder en dejlig frokost mens skibet sejler videre til Wolfsburg.

Vi nyder eftermiddagen om bord og ankommer til Wolfsburg først på aftenen.

Dag 4
På dagens udflugt kører til Wolfsburg og besøger Autostadt, som inviterer os på en rejse ind i mobilitetens verden. Autostads mangfoldighed afspejler verdenskoncernen Volkswagen brede orientering og dens ansvar for mennesker, kultur og samfund og vi vil opleve betydningen af mottoet: ’Menschen, Autos und was sie bewegt!’ – (mennesker, biler og hvad, der bevæger dem).

Efter besøget kører vi retur til vores skib og til frokosten om bord. Skibet fortsætter sin sejltur mod Magdeburg, hvor vi ankommer først på aftenen.

Dag 5
Om formiddagen besøger vi Magdeburg og kører forbi ’Det Grønne Citadel’, som er en af byens spændende seværdigheder. ’Det Grønne Citadel’ er kendt for et af de arkitektoniske værker af kunstneren Fridensreich Hundertwasser. Huse med barokke facader og moderne design kaldet GRÜNE ZITADELLE.

Vi kører retur til skibet og fortsætter sejlturen videre gennem det tidligere Østtyskland mod Potsdam, hvor vi lægger til for natten.

Dag 6
Efter en dejlig morgenbuffet bruger vi formiddagen i den spændende by Potsdam, hvor vi ser det verdensberømte Sanssouci-slot og den smukke slotspark, som er anlagt efter engelsk skik.

Efter frokost kører vi ind til Berlin og tager på en spændende byrundtur, hvor vi hører om nyt og gammelt og får et godt overblik over byens mange seværdigheder og dramatiske historie. Vi oplever den gamle pragtgade Unter den Linden, passerer den tidligere grænseovergang Checkpoint Charlie og ser, hvordan fremtidens arkitektur har rejst sig i det gamle ingenmandsland ved Potsdamer Platz. Herefter holder vi pause ved Holocaustmindesmærket og går en tur gennem Brandenburger Tor.

Om aftenen er der skruet ekstra op for forkælelsen med kaptajnens gallamiddag som afslutningen på en dejlig sejltur.

Dag 7
Efter morgenmaden forlader vi skibet og Berlin og kører mod Danmark. Sen ankomst.

Udgivet i Busrejser, Krydstogter, Krydstogter, Kulturejser, Tyskland og tagget , , , , , , , , , .