Erichsens Palæ – Danske Bank – UDSOLGT

Onsdag den 07. juni

Pris fra 695 kr. - 895 kr.

Erichsens Palæ – Danske Bank

På vores oplevelsestur til København er vi så heldig at blive inviteret til en rundtur i Erichsens Palæ, hvor Danske Bank holder til. Palæet blev bygget i 1797-1800 af den kongelige hofbygmester Casper Frederik Harsdorff på foranledning af kgl. agent Erich Erichsen.

I dag fremstår Erichsens Palæ med dekorationer og interiør som det gjorde på Erichsens tid - og det betegnes som et af Europas bedst bevarede borgerhuse fra den florissante periode. Møbler og inventar fra datiden er indkøbt til lokalerne.

Vi møder vores rundviser Hans-Henrik Herlev, som vil føre os ind i historien omkring Danmark og Europa og hvad der skete på denne tid (Napoleonskrigene, Slaget på Reden, Københavns Bombardement) og hvad der førte til opførelsen af Erichsens Palæ. I slutningen af 1700-tallet oplevede Danmark den største vækst i landets historie som følge af vores neutralitetspolitik og deraf store vækst i søfart og handel på verdenshavene. En periode som førte til umådelig rigdom hos adskillige købmænd i København. Deriblandt agent Erich Erichsen.

På vej til København kører vi forbi Grundtvigs kirke på Bispebjerg, som er bygget til minde om præsten, digteren og folkeopdrageren N.F.S. Grundtvig. Først gennem to konkurrencer i 1912 og 1913 fik bygmesteren Peder Vilhelm Jensen Klint ideen om en kirke som minde over Grundtvig. På rundvisningen ser vi kirken, krypten og kirkeloftet med det fantastiske håndværk og evt. en tur i tårnets imponerende tømmerkonstruktion med vid udsigt over København.

Efter vores besøg i kirken byder vi på en kop kaffe inden vi kører til Erichsens Palæ, hvor der venter os en fantastisk oplevelse.  Besøget varer et par timer og herefter er der afgang til vores hjembyer. Undervejs nyder vi en dejlig sandwich.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , , , .