Dronningens broderier på Koldinghus samt Geografisk have

Tirsdag den 07. september
Pris per person fra kr. 995,-

Dronningens broderier på Koldinghus samt Geografisk have

I det tidligere kongeslot Koldinghus finder vi nu en tredje afdeling af Kongernes Samling og i den forbindelse vises for første gang H.M. Dronningens broderede private værker offentlig i udstillingen ’Dronningens Broderier’.

Ved ankomsten følger vi vores guide og vi oplever udstillingen med en stor produktion af private broderier, som aldrig før er set i offentligheden. Mange af os ved, at dronningen er en særdeles aktiv kunstner inden for en række genrer som maleri, decoupage, teaterscenografi og broderi og med den nye udstilling ser vi en anden side af dronningen.

Dronningen tegner selv mønstrene og komponerer farvesætningen til broderierne, der bl.a. er givet i gave til familie, venner og ansatte ved hoffet eller pryder Dronningens hjem på alt fra puder til kaminskærme, duge og stolesæder. Dronningen tegner mønstre med symboler og referencer skræddersyet til modtageren af gaven, og i farvevalget folder kreativiteten sig fuldt ud – oftest, som Dronningen selv siger, i ”rabalderfarver”

Foruden udstillingen får vi også et indblik i slottets historie med den store brand i 1808, der lagde slottet i ruiner. Slottet blev ikke genopbygget, men i 1831 blev det dog besluttet, at ruinen skulle bevares som fortidsminde.

Efter fælles frokost kører vi til Geografisk Have, som er rammen om et fyrværkeri af farver og planter. Vi tager en tur i haven på egen hånd og nyder vores medbragte kaffe og kage i haven inden vi kører retur til Sjælland.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , .