Det historiske Middelgrundsfort

Lørdag den 21. august

Pris pr. person fra kr. 895,-

Det historiske Middelgrundsfort

Tag med på en vidunderlig sejltur til Middelgrundsfortet ud fra Københavns Havn. En udflugt som vi aldrig vil glemme, fyldt med indtryk fra de historiske sejlskibe, lyset, havet og den spændende historie på Middelgrundsfortet.

Middelgrundsfortet er verdens største menneskeskabte ø, der i mange år har fungeret som søfort. I en væsentlig del af Middelgrundsfortets historie, har det været en del af forsvarsværket for København sammen med Trekroner Fort og Flakfortet. I dag er øen ejet af Middelgrundsfonden, støttet af Nordea Fonden og fungerer som ungdommens ø for Det Danske Spejderkorps og andre ungdomsaktører.

Ved ankomsten til København videre vi direkte til vores restaurant til en dejlig frokost. Om eftermiddagen skal vi på en 30 min. sejlads fra Nyhavn til Middelgrundsfortet, og øen byder på spændende oplevelser og med vores lokalguide tager vi på en historisk vandring. Vi hører om et unikt stykke danmarkshistorie på verdens største kunstigt anlagte ø, der ikke er landfast.

Middelgrundsfortet eller Ungdomsøen - som den populært kaldes, tager sin begyndelse ved udgravningen af Københavns havn i slutningen af 1800-tallet, og blev overtaget i 2015 af Middelgrunds Fonden, der kunne åbne op for offentligheden i 2019. Med Middelgrundsfondens overtagelse af fortet tilføjes endnu et spændende kapitel til dette unikke forsvarsværks historie!

Efter rundvisningen bliver der mulighed for at gå rundt på øen på egen hånd inden afgang med skibet. Ved ankomsten til Nyhavn nyder vi kaffe og kage inden afgang mod Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture and tagged , , , .