Bunkeren – Regan Vest

Onsdag den 04. september
Pris pr. person kr. 995,-

Bunkeren – Regan Vest

Her er chancen for at opleve den hemmelige regeringsbunker REGAN VEST fra koldkrigstiden. Den atomsikre bunker blev opført i al hemmelighed i 1960’erne og bunkeren er ikke et militært anlæg, men blev bygget med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig.

Herfra skulle landet ledes gennem en krisesituation. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark – og dermed det danske demokrati. Bunkeren var længe skjult for offentligheden, men som noget nyt åbner de topsikrede dør sig og vi skal på en eksklusiv rundvisning i bunkeren, som stadig står med alt sit originale interiør.

Indgangen til selv bunkeren ligger godt skjult mellem træerne i skoven, men foran den – ud mod vejen – ligger en gul murstensvilla. Her boede maskinmesteren med sin familie. Han havde det daglige tilsyn med bunkeren. Maskinmesterens villa er som den ville se ud i 1980, da der boede en familie med far, mor og to børn. Vi har mulighed for selv at gå på opdagelse i deres hjem og på skærme høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under den kolde krig.

Ved ankomsten spiser vi frokost og herefter begiver vi os til REGAN Vest. Koldkrigsbunkeren ligger 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Som en del af besøgsoplevelsen skal vi også vandre ad nye stier oven over bunkeranlægget og på den måde få en fornemmelse af anlæggets størrelse og funktion.

Under vores besøg bliver vi delt op i små hold med hver vores rundviser, som guider os igennem blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine.

Efter lidt tid på egen hånd, kører vi retur til vores hjembyer med lidt af Danmarkshistorien i bagagen

OBS! Turen egner sig ikke til dårligt gående.

Udgivet i Danmark, Endags-ture.