Besøg Vridsløselille Statsfængsel

Tirsdag den 02. juli

Pris per pers. fra kr. 895,-

Besøg Vridsløselille Statsfængsel og Faxe Kalkbrud

Velkommen til en unik oplevelse, når vi besøger Vridsløselille Statsfængsel, der i mere end 160 år har stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.

Fængslet blev bygget på en øde mark i 1800-tallet og det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ var klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.

Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie.

Ved ankomsten til København starter vi med at besøge Vridsløselille fængsel, hvor vi bliver inviteret på en historisk rundvisning i dét der engang var. Som noget helt unikt vises vi rundt af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.

Efter en god frokost kører vi til Faxe Kalkbrud, hvor der til daglig bliver brudt kalk til mange forskellige produktionsformål. For 63 millioner år siden var kalkbruddets bund dækket af 100 meter hav, hvor alskens dyre- og planteorganismer i vandet har forårsaget den store mængde kalk som kan opleves der i dag. Ved vores korte stop oplever vi et anderledes landskab og det smukke azurblå vand danner søerne i kalkbruddet og er helt frit for planktonalger og næringsstoffer, hvilket gør vandet i naturlige søer grumset.

Dagens fantastiske oplevelser er slut og vi kører tilbage til Fyn mens vi undervejs nyder en kop kaffe og småkage i bussen.

 

Udgivet i Danmark, Endags-ture og tagget , , , , , , , .