Clausholm slot – Den store bagedyst

Lørdag den 28. august

Pris pr. person kr. 695,-

Besøg Clausholm slot – Den store bagedyst

Måske har du set slottet, når du har set ’Den store bagedyst’?

Clausholm Slot skimtes altid i baggrunden, når de glade amatørbagere har travlt i bageteltet, som er rejst i den smukke park omkring det historiske slot, der ligger lidt uden for Randers.

DR har optaget ’Den store bagedyst’ gennem flere sæsoner med det imponerende bygningsværk som kulisse. Vi får mulighed for at besøg Clausholm slot, som er enestående, fordi det i modsætning til mange andre slotte har stået stort set urørt siden 1730erne. Gennem hele restaureringsarbejdet er der blevet lagt vægt på at bevare de historier, slottet rummer. For eksempel bliver et gammelt gulv ikke bare skiftet ud med et nyt. I stedet reparerer man det gamle gulv, så man stadig kan se, hvordan gulvet så ud i 1700-tallet. På den måde kan man også se, hvor de gamle trapper har været og dermed fornemme de forandringer, slottet har været igennem.

På vores rundvisning hører vi bl.a. den fantastiske historie om Anna Sophie Reventlow, der efter Frederiks 4’s død blev forvist til sit gamle hjem Clausholms slot, hvor hun tilbragt sin enketid i selskab med sit hof.

Turen fortsætter til Randers og efter fælles frokost kører vi til byens Håndværksmuseet, der fortæller om købstadens gamle håndværk som produktionen af Randers Reb og Randers handsker.

Efter dagens oplevelser kører vi retur til Fyn.

Posted in Danmark, Endags-ture, Nyheder and tagged , , , , , , , , , .