Barlinek – en polsk perle

Afrejse den 15. september

5 dages busrejse, fra kr. 4.995,-

Barlinek - en polsk perle

Vores rejse går til den hyggelige kurby Barlinek, som ligger ved en dejlig sø, omgivet af smuk natur, og her finder vi masser af hygge og lokalkolorit. Byen var oprindeligt en tidligere tysk landsby med navnet Berlichen – ’Lille Berlin’ og blev tidligere kendt som et populært kursted. Barlinek er i dag fortsat centrum for kur, og samtidig er byen europæisk hovedstad for stavgang – Nordic Walking, hvor her findes ikke mindre end syv forskellige, fint afmærkede vandreruter.

Dag 1
Efter tidlig afgang kører vi via Kiel, Wismar og Rostock til vi ankommer til den polske grænse. Herfra er der ikke langt til vores Hotel Alma, der ligger få min. gang til den maleriske Barlinek sø. Foruden de hyggelige gåture langs søen, en tur op i den gamle bydel, er der også mulighed for en svømmetur i hotellets pool. Middag på hotellet.

Dag 2
Efter morgenmaden tager vi på en spændende byrundtur til fods i Barlinek. Byen byder på mange seværdigheder og indkøbsmuligheder. Om eftermiddagen er der mulighed for at tage på en sejltur på søen. Efter sejlturen er der fri til at nyde byen på egen hånd før vi skal tilbage til hotellet og have en dejlig middag.

Dag 3
Efter morgenmaden kører vi til byen Gorzow, hvor vi finder det lille marked langs floden Warta, den imponerende flotte katedral samt mange butikker. Vi besøger det lokale bryggeri i Witnica, lidt uden for byen og her smager vi på det gode polske øl. Efter en frokost på bryggeriets hyggelige restaurant og en tur i Gorzow, kører vi tilbage til hotellet, hvor der venter os en hyggelig aften.

Dag 4
Dagens udflugt går til Stettin, en af Polens større byer. Byens tilnavn ’Den Grønne By’ skyldes de mange parker og omkringliggende skove. Stettin er også kendt for ’Polens paris’ på grund af byens bygninger, som er inspireret af franks arkitektur samt dens systematiske opbygninger med avenuer, der udspringer fra e stjerneformet torv midt i byen. Under vores byrundturen ser vi det ny renoverede centrum, nogle af de vigtigste steder i den store by samt den imponerende domkirke. Sidst på dagen er vi tilbage til vores hotel, hvor vi spiser fælles middag.

Dag 5
Vi tager afsked med hotellet tidlig om morgen og kører hjemad med passende ophold. Vi er hjemme hen på aftenen efter en dejlig tur i polens Perle.

Udgivet i Busrejser, Kulturejser, Polen.