Det eventyrlige Apulien

Afrejse den 09. oktober

8 dages flyrejse - Pris fra. 9.495 kr.

Det fascinerende Italien

På denne rejse skal vi opleve det autentiske og eventyrlige Syditalien, som er en velbevaret hemmelighed, et område, hvor utallige kulturer har sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer. Her finder vi en fantastisk arkitektur, de charmerende hvide byer og ikke mindst de unikke ’trullihuse’ med de kegleformede tage, der pryder landskabet, som klynger af sneglehuse. Vi har valgt at udforske støvlehælens region, Apulien, som er et område i Syditalien, der har været præget af mange forskellige folkeslag gennem historien.

Dag 1

Tidlig afgang med fly og efter et par timer ankommer vi til hovedbyen Bari, hvorfra vores mange forskellige oplevelser i det smukke landskab begynder. Vi starter dagen med at besøge en gammel olivengård, hvor vi smager på nogle af områdets lokale produkter inden afgang. Herfra kører vi til vores hotel beliggende tæt ved Polignano a Mare – fælles middag

Dag 2

Dagens oplevelse bringer os til landskabet i Itriadalen, hvor vi i besøger en lokal producent, der fremstiller den kendte Capocollo-pølse. Vi smager selvfølgelig på herlighederne inden turen fortsætter. Vi besøger den pittoreske kystby Polignano a Mare, med sin smukke beliggenhed på kanten af klipperne ved Adriaterhavet.

Dag 3

Formiddagen er til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Vi mødes sidst på eftermiddagen og kører til havnebyen Bari, som også er hovedby i regionen. På vores spadseretur gennem byen skal vi naturligvis stifte bekendtskab med den smukke basilika San Nicola. Byens lokale liv finder vi i de små gader, hvor kvinder stadig sidder ved små borde og laver traditionel håndlavet panzerotti, popizze og orecchiette-pasta, der nærmest har form som små øer, og som bl.a. serveres med alt godt for havet.

Dag 4

Vi pakker kufferten og kører til Italiens hæl, hvor vi finder barokbyen Lecce. Byen kaldes også barokkens Firenze eller Apuliens Athen pga byens fantastiske arkitektur og betydningsfuld historie. Herfra kører vi havnebyen Otranto, hvor vi får mulighed for at gå en tur i den hyggelige by med de smalle stræder og nyde den skønne atmosfære. Midt på eftermiddagen kører vi til vores nye hotel, hvor vi indkvarteres. Tid til afslapning inden fælles middag.

Dag 5

Efter morgenmaden kører vi til et lokalt mejeri, hvor vi skal se fremstillingen af den berømte mozzarella og burrata ost. Efter vores besøg og smagsprøver, fortætter vi til dagens næste besøg, en lokal vingård. Her bydes vi på en rundvisning, efterfulgt at forskellige smagsprøver af deres dejlige vine, som er typiske for regionen. Vi fortsætter til Alberobello, i dalen Val d'Itra, hvor vi finder huse og stalde, der gennem historien fået deres helt eget særpræg. Retur til hotellet sidst på dagen - middag på egen hånd.

Dag 6

Formiddagen fri og midt på eftermiddagen kører vi til Ostuni, et af egnens bedste eksempler på de typiske gamle hvidkalkede byer, hvis indre nærmest ikke har ændret sig i 1000 år. Dagen slutter med et besøg i byen Cisternino, som er berømt for sine mange slagtere. Der bliver der mulighed for at smage den lokale specialitet ’bombette’, på terrassen sammen med den lokale vin. Virkelig en lokal oplevelse!

Dag 7

Midt på eftermiddagen kører vi til Monopolis hyggelige gamle bydel, hvor vi går på opdagelse i byen. Her er masser af gode caféer, osteria og stemningsfyldte torve. Byen er også begunstiget med dejlige badevige, så der er også rig mulighed for en dukkert i Adriaterhavet såfremt man ønsker.

Dag 8

Efter en oplevelsesrig uge forlader vi hotellet og kører til lufthavnen i Bari. Ankomst til Danmark midt på eftermiddagen.

Udgivet i Flyrejser, Italien, Kulturejser og tagget , , , .