Andalusien – unikke kulturoplevelser

Afrejse den 14. juni

7 dages flyrejse - Pris fra kr. 7.295,-

Andalusien – unikke kulturoplevelser

Bienvenido - velkommen til et ægte spansk eventyr! ​Spanien er muligvis en turistmagnet, men landet er også et af Europas mest betydningsfulde kulturlande med en rig og fascinerende historie. Andalusien udgør en broget mosaik med bidrag fra grækere, fønikere, romere, gotere, maurere og sigøjnere, der alle har påvirket den lokale, spanske kultur.

Andalusien har det hele. Her ligger idylliske hvidkalkede landsbyer strøet ud over det billedskønne landskab, her venter kulturrige storbyer, velsmagende vine og et skønt sydspansk køkken. På denne spændende rundrejse oplever vi ældgamle traditioner, afvekslende skønhed samt besøg ved nogle af Spaniens største seværdigheder, farverige sigøjnere.

Synet af de mange appelsintræer i gadebilledet er et charmerende træk i mange af Andalusiens maleriske byer. At sætte sig til rette i appelsintræernes skygge med tapas og måske et glas friskpresset appelsinjuice er en herlig sydspansk oplevelse!

Dag 1
Vi lander sidst på eftermiddagen i Málaga, hvorefter vi kører til vores hotel. Fælles middag.

Dag 2
Dagen går med at bese Málaga og vi tager på en rundtur med vores rejseleder, hvor der bl.a. er mulighed for at besøge den botaniske have ’La Conseption’, det lokale marked ’Mercadillo Gerneralistea’ og Gibralfaro Borgen, Málagas vartegn. Middag på egen hånd.

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi byen og kører til Granada. Vi besøger Alhambra Palace med sin imponerende udsigt over de sneklædte bjerge og den grønne olivenlund i horisonten. Alhambra er et af de smukkeste arabiske paladser i den vestlige verden, der består af tre paladser - Nazari, Royal Residence & Carlos den 5. - den fascinerende Generalife Have og endelig Alcazaba fæstningen. På vores rundtur ser vi den gamle by med sin renæssance katedralen, det kongelige Kapel og gravstene på de katolske konger. Herefter vil der blive tid på egen hånd.

Midt på eftermiddagen kører vi til den dejlige by, Granada, hvor vi går en tur i centrum. Og her er der mulighed for at besøge Capilla real, det kongelige kapel, hvor Dronning Isabella og kong Ferdinand ligger begravet. Retur i Malaga sidst på dagen.

Dag 4
Med tidlig afgang kører vi til Ronda, en utrolig oplevelse at se byen klynge sig til klippefremspringet ved den over 100 meter dybe kløft, der deler byen i to dele – den ældre og den yngre del.  Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning.

Vi ser den majestætiske bro Puente Nuevos med sine massive søjler, der sørger for sikker passage over kløften. Det tog 42 år at bygge broen, der ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften. Broen er bygget i 1700-tallet, og herfra har man en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede.

Byen regnes for et blandt Spaniens ældste byer, og der bliver tid til at se de kulturhistoriske seværdigheder, scenisk natur og arkitektur. Vi er retur i Malaga sidst på dagen.

Dag 5
Dagen er til oplevelse på egen hånd. Byen byder på et rigt kulturliv, som det mauriske borgkompleks Alcazaba eller udsigten over byen fra borgen Castillo de Gibralfaro.

Dag 6
Med tidlig afgang kører vi til Andalusiens hovedstad, Sevilla. Byen er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Vi tager på en tur rundt i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Hvis tiden tillader det, har du mulighed for at besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke også er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og hvor Christoffer Columbus hviler i en meget smuk grav. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien.

Sidst på eftermiddagen retur til vores hotel i Malaga. Fælles middag.

Dag 7
Efter morgenmaden er der tid til at oplevelser på egen hånd inden vi kører mod Málaga, hvorfra flyet sidst på eftermiddagen.

Posted in Flyrejser, Inspiration, Kulturejser, Spanien, Storbyer and tagged , , , , , .