Skønne dage ved Rhinen

Afrejse den 27. september 5 dages busrejse - Pris pr. pers. fra kr. 4.175,-

Rhinen – Tysk romantik

På vores dejlige tur til Tyskland besøger vi nogle af de tyske vinområder ved floderne Rhinen og Mosel. Vi bor tæt ved floden Rhinen, og her oplever vi den smukke natur med de imponerende vinmarker og tager på en sejltur på Rhinen med udsigt til middelalderborgene højt oppe på bjergskråningerne. Rejsen byder også på et besøg i Rüdesheim, der oser af stemning og hygge, Byen er berømt for sin produktion af rhinsk vine - specielt den helt lokale Rüdesheimer-vin, som vi vil smage på vores besøg.

1. dag

Afrejse med bus fra Danmark og sidst på dagen ankommer vi til vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor vi spiser middag.

2. dag

Efter morgenmaden kører vi til Koblenz, en af de smukkeste og ældste byer i Tyskland med over 2000 års historie. Her møder vi det verdenskendte Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Turen fortsætter til Limburg an der Lahn, byen, som ligger ved floden Lahn og huser adskillige bindingsværkshuse, der danner en hyggelig ramme for vores besøg. På en tur rundt i byens hyggelige gader ser vi både domkirken og slottet inden tid på egen hånd. Herfra fortsætter turen og vi besøger en vingård i området Rheingau inden ankomsten til vores hotel i Assmannhausen. Efter indkvartering vil der blive tid til at se sig omkring inden fælles middag.

3. dag

Vi starter dagen med en tur i området omkring Rüdesheim og vi besøger en lokale vinbonde, hvor vi hører om vinproduktionen, får nogle smagsprøver inden frokost. Turen fortsætter til Abtei Sankt Hildegard, et Benediktinerkloster midt på vinbjerg nord for Rüdesheim. Her bor omkring 50 nonner, som gerne tager imod de mange turister, der lægger vejen forbi og især fremstiller nonnerne en fremragende hvidvin af deres egne druer. Vi skal selvfølgelig smage på denne dejlige Riesling og der bliver også mulighed for at købe i klosterets butik. Vi slutter ved det imponerende store monument Niederwalddenkmal, der rejser sig højt på en bakkekam i Niederwald Landskabspark. Området er skovklædt med løvtræer – mest eg og birk. Niederwalddenkmal monumentet er 38 meter højt og blev rejst for at markere Tysklands samling i 1871. Efter at have nydt den bjergtagende udsigt tager vi svævebanen retur til Rüdesheim, hvor bussen venter på os, og kører til hotellet.

4. dag

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til den gamle by Sct. Goarshausen, også kendt for sin vinproduktion. På dagens første udflugt oplever vi den berømte Lorelei klippe, som rejser sig næsten lodret i en højde af 132 meter over vandet. Ved foden af klippen er der en kraftig strøm, idet Lorelei ligger ved Rhinens smalleste sted med en bredde på kun 113 meter. Under vandet er der flere skjulte klipper og navnet Lorelei er da også givet som en advarsel om det farlige farvand, og kan oversættes til ”se sten”. Der er flere sagn og myter forbundet med dette sted på grund af de mange tidligere grundstødninger. Et af sagnene fortæller at Lorelei, en smuk pige, sad som en havfrue på toppen af klippen og sang så smukt og intenst, at søfolkene fik deres opmærksomhed afledt fra de farlige klipper. I Sct. Goarshausen stiger vi ombord på en af Rhinbådene, og kan se frem til et par timers idylliske naturoplevelser på sejladsen tilbage til Rüdesheim

5. dag

Vi begynder hjemturen ankommer til Danmark sidst på dagen

Posted in Busrejser, Inspiration, Tyskland and tagged , , , .