Skønne dage ved Rhinen

Afrejse den 11. august

5 dages busrejse - Pris fra kr. 4.745,-

Rhinen og Mosel

På denne dejlige forårstur til Tyskland skal vi besøge vinområderne ved floderne Rhinen og Mosel. Vi skal på vinbesøg og smage på de gode vine, som disse egne er så kendt for. På vores dejlige tur til Tyskland besøger vi nogle af de tyske vinområder ved floderne Rhinen og Mosel. Vi bor tæt ved floden Rhinen, og her oplever vi den smukke natur med de imponerende vinmarker og tager på en sejltur på Rhinen med udsigt til middelalderborgene højt oppe på bjergskråningerne. Rejsen byder også på et besøg i Rüdesheim, der oser af stemning og hygge, Byen er berømt for sin produktion af rhinsk vine - specielt den helt lokale Rüdesheimer-vin, som vi vil smage på vores besøg.

 

Dag 1

Afrejse i bus fra Danmark og undervejs nyder vi vores medbragte sandwich inden vi sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores Hotel i Assmannhausen og efter lidt tid til afslapning, spiser vi fælles middag.

Dag 2

Efter morgenmaden starter vi starter med en tur i området omkring Rüdesheim og besøger vinhuset Schumann-Nägler, hvor vi hører om vinproduktionen og får smagsprøver, inden vi spiser frokost. Herefter går turen til Abtei Sankt Hildegard, et Benediktinerkloster midt på vinbjerg nord for Rüdesheim. Vi smager på denne dejlige Riesling, og der bliver også mulighed for at købe ind i klosterets butik.

Vi slutter ved det imponerende store monument Niederwalddenkmal, der rejser sig højt på en bakkekam i Niederwald Landskabspark. Området er skovklædt med løvtræer – mest eg og birk. Niederwalddenkmal monumentet er 38 meter højt og blev rejst for at markere Tysklands samling i 1871.

Efter at have nydt den bjergtagende udsigt tager vi svævebanen retur til hotellet. Fælles middag.

Dag 3

Dagens udflugt går langs Mosel, hvor vi kommer gennem en række af de kendte vinbyer og ankommer til den gamle by Trier ved Moselfloden. Trier er Tysklands ældste by grundlagt i romertiden for mere end 2000 år siden. I Trier begynder vi oplevelserne med en tur rundt i den indre by og får et indtryk af de mange historier bygningsværker fra romertiden. Vi ser den imponerende byport Porta Nigra, og der vil blive tid til på egen hånd at udforske byen.

Frokost og eftermiddagen på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til hotellet – fælles middag.

Dag 4

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til den gamle by Sct. Goarshausen, også kendt for sin vinproduktion. På dagens første udflugt oplever vi den berømte Lorelei klippe, som rejser sig næsten lodret i en højde af 132 meter over vandet. Ved foden af klippen er der en kraftig strøm, idet Lorelei ligger ved Rhinens smalleste sted med en bredde på kun 113 meter. Under vandet er der flere skjulte klipper og navnet Lorelei er da også givet som en advarsel om det farlige farvand, og kan oversættes til ”se sten”. Der er flere sagn og myter forbundet med dette sted på grund af de mange tidligere grundstødninger. Et af sagnene fortæller at Lorelei, en smuk pige, sad som en havfrue på toppen af klippen og sang så smukt og intenst, at søfolkene fik deres opmærksomhed afledt fra de farlige klipper. I Sct. Goarshausen stiger vi ombord på en af Rhinbådene, og kan se frem til et par timers idylliske naturoplevelser på sejladsen tilbage til Assmannshausen. Fælles middag.

Dag 5

Efter morgenmaden tager vi afsked med hotellet og kører nordpå mod Danmark. Vi ankommer til vores hjemby først på aftenen.

 

Diverse informationer:

GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer.

 

Udgivet i Busrejser, Inspiration, Tyskland og tagget , , , .