vinrejser

Sydfrankrig – UDSOLGT

Afrejse den 24. juni
5 dages flyrejse

Vinrejse til Sydfrankrig

I det sydlige Frankrig – ikke langt fra den spanske grænse, nærmere betegnet Languedoc-Rousillon tilbyder vi denne vinrejse til en region med stolte traditioner og en dramatisk historie. Egnen vest for Rhônefloden betegnes om et af Frankrigs største vinområder og her fremstilles mere en 1/3 af landets vinproduktion. Området har oplevet store forandringer inden for de sidste par år og kvaliteten er stigende og flere og flere seriøse producenter satser nu på kvalitetsdruer og bedre produktionsmetoder.

Dag 1

Afgang om morgenen til Kastrup, hvorfra vi flyver med Norwegian. Få timer senere ankommer vi til Montpellier, og derfra videre med bus til vores hotel, der ligger tæt ved centrum i byen Carcassonne. Undervejs besøger vi en lokale vinbonde, hvor vi smager den søde muscatvin inden vi ankommer vores hotel midt på eftermiddagen, fælles middag.

Dag 2

Dagen går med at bese ’La Cité’, den største og smukkeste af de berømte, befæstede kathar-borge fra Middelalderen, som egnen er så rig på. Vi tager den lille lokale bus til la Cité, hvor vi får en rundtur i borgen, der med sine to fæstningsmure og de 52 tårne har en spændende historie at fortælle.

Om eftermiddagen oplever vi egnen syd for Carcassonne og kører gennem vindistriktet Les Corbières til Limoux.  Den mousserende vin, La Blanquette de Limoux, har gennem de sidste fem århundreder været vinbøndernes stolthed, og byen har mere end 30 vinkældre. Vi besøger naturligvis én af disse kældre og smager på varerne.

Dag 3

Efter morgenmaden kører vi til Corbiéres-området, hvor vi besøger en lokal vinbonde. Her får vi en rundvisning på vingården og smager på flere af de gode lokale vine akkompagneret af egnens delikatesser.

Turen fortsætter til Villerouge-Termènes, en af de mange katharborge, og vi ser borgen inden vi sætter os til bords for at spise en middelaldermiddag på borgen. Midt på eftermiddagen er vi tilbage til vores hotel – resten af dagen til oplevelser på egen hånd.

 Dag 4

Efter en fredelig formiddag kører vi en tur i vinområdet Minervois, og vi besøger en lokal vingård, som ligger syd for Montagne Noir. Senere besøger vi et olivenkooperativ, der dyrker den berømte grønne oliven »Lucques«, som egnen er kendt for. Dagen i Minervois slutter ved den spændende middelalderlandsby Minerve, hvor vi spiser middag på den lokale restaurant.

Dag 5

Efter en oplevelsesrig rejse, begynder vores hjemtur. Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører til Lufthavnen i Montpellier, hvorfra vores letter mod København.

Posted in Flyrejser, Frankrig, Kulturejser, vinrejser and tagged , , .